Annonce
Hvide Sande

Ny plan på vej: Drømmer om at rive auktionshallen ned

Sådan kunne udsigten fra Havnegade kommer til at se ud, hvis arkitekternes idéer bliver til virkelighed. I første omgang skal der laves en udviklingspland for Hvide Sande Havn. Visualering: Arkitektskolen Aarhus.
Politikerne vil bruge knap 600.000 kroner til udviklingsplaner for Søndervig og Hvide Sande Havn og krydser samtidig fingre for, at Realdania vil doble op.

Hvide Sande/Søndervig: Auktionshallen på havnen i Hvide Sande kan snart være fortid.

I hvert fald har politikerne i erhvervs- og vækstudvalget netop sat 290.000 kroner af til en udviklingsplan for hele havneområdet. Havnen vil nemlig selv gerne arbejde videre med de tanker for udviklingen af havneområdet, som en gruppe arkitekter sidste år præsenterede.

Derfor skal det beskrives nærmere, hvordan man kan skabe havudsigt fra midtbyen ved at rive auktionshallen ned og placere den et andet sted, skabe en havneplads med mulighed for at opholde sig, opføre et kurbad i klitterne og samtidig få undersøgt, hvordan man kan løse eventuelle miljøkonflikter mellem erhverv og boliger på havnen.

Politikerne har også øremærket 300.000 kroner til en udviklingsplan for Søndervig, der skal binde byen sammen, når den store feriepark udvider badebyen med knap 500 feriehuse og Nordeuropas største badeland.

Annonce

Klare signaler

Viceborgmester Søren Elbæk (S) glæder sig over den politiske opbakning til de to udviklingsplaner.

- Jeg mener, det er vores opgave som kommune at skabe de nødvendige rammer for udviklingen af vores område. Der sker en kolossal udvikling af turismen i både Søndervig og Hvide Sande, og den skal vi være med til at understøtte, siger han.

De kommunale penge til udviklingsplanerne kan blive doblet op af Realdania.

- Vi har fået nogle klare signaler fra Realdania, at både Søndervig og Hvide Sande Havn har gode muligheder for at blive udvalgt til et nyt projekt. Og når Realdania holder vinduet åbent, så skal vi gå efter det, lyder det fra Søren Elbæk.

Realdania søsætter netop nu "Vestkysten viser vejen", der er en kampagne, hvor man forventer at udvælge fem-syv projekter langs vestkysten, der tilsammen kan modtage 3,5 millioner kroner til ekstern rådgivning i forbindelse med udarbejdelse af konkrete udviklingsplaner, der er lokalt forankrede. Målet med planerne er blandt andet at løfte kvaliteten og udvide sæsonen.

Får svar til juni

Hvis det lykkes at få Realdania-støtte til de to udviklingsplaner i Hvide Sande og Søndervig, så bliver der mulighed for senere at få økonomiske støtte til at udarbejde konkrete projekter.

Der er sidste frist for at søge Realdania om hjælp til at gennemføre de strategiske udviklingsplaner torsdag 16. maj. Ringkøbing-Skjern kan forvente tilsagn eller afslag i begyndelsen af juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce