Hvide Sande

Ny plan på vej: Drømmer om at rive auktionshallen ned

Sådan kunne udsigten fra Havnegade kommer til at se ud, hvis arkitekternes idéer bliver til virkelighed. I første omgang skal der laves en udviklingspland for Hvide Sande Havn. Visualering: Arkitektskolen Aarhus.
Politikerne vil bruge knap 600.000 kroner til udviklingsplaner for Søndervig og Hvide Sande Havn og krydser samtidig fingre for, at Realdania vil doble op.

Hvide Sande/Søndervig: Auktionshallen på havnen i Hvide Sande kan snart være fortid.

I hvert fald har politikerne i erhvervs- og vækstudvalget netop sat 290.000 kroner af til en udviklingsplan for hele havneområdet. Havnen vil nemlig selv gerne arbejde videre med de tanker for udviklingen af havneområdet, som en gruppe arkitekter sidste år præsenterede.

Derfor skal det beskrives nærmere, hvordan man kan skabe havudsigt fra midtbyen ved at rive auktionshallen ned og placere den et andet sted, skabe en havneplads med mulighed for at opholde sig, opføre et kurbad i klitterne og samtidig få undersøgt, hvordan man kan løse eventuelle miljøkonflikter mellem erhverv og boliger på havnen.

Politikerne har også øremærket 300.000 kroner til en udviklingsplan for Søndervig, der skal binde byen sammen, når den store feriepark udvider badebyen med knap 500 feriehuse og Nordeuropas største badeland.

Klare signaler

Viceborgmester Søren Elbæk (S) glæder sig over den politiske opbakning til de to udviklingsplaner.

- Jeg mener, det er vores opgave som kommune at skabe de nødvendige rammer for udviklingen af vores område. Der sker en kolossal udvikling af turismen i både Søndervig og Hvide Sande, og den skal vi være med til at understøtte, siger han.

De kommunale penge til udviklingsplanerne kan blive doblet op af Realdania.

- Vi har fået nogle klare signaler fra Realdania, at både Søndervig og Hvide Sande Havn har gode muligheder for at blive udvalgt til et nyt projekt. Og når Realdania holder vinduet åbent, så skal vi gå efter det, lyder det fra Søren Elbæk.

Realdania søsætter netop nu "Vestkysten viser vejen", der er en kampagne, hvor man forventer at udvælge fem-syv projekter langs vestkysten, der tilsammen kan modtage 3,5 millioner kroner til ekstern rådgivning i forbindelse med udarbejdelse af konkrete udviklingsplaner, der er lokalt forankrede. Målet med planerne er blandt andet at løfte kvaliteten og udvide sæsonen.

Får svar til juni

Hvis det lykkes at få Realdania-støtte til de to udviklingsplaner i Hvide Sande og Søndervig, så bliver der mulighed for senere at få økonomiske støtte til at udarbejde konkrete projekter.

Der er sidste frist for at søge Realdania om hjælp til at gennemføre de strategiske udviklingsplaner torsdag 16. maj. Ringkøbing-Skjern kan forvente tilsagn eller afslag i begyndelsen af juni.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Én ansøgning til fuldtidsjob: Min hovedpine er, hvordan vi skal skaffe arbejdekraft

Annonce
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Turismen i Ringkøbing-Skjern skal bruge 1500 nye medarbejdere de kommende år

Hvide Sande

Festival, frivillige og fed musik: Og festen fortsætter hele lørdagen

Hvide Sande

Waterz lægger fra land med ny hjemmeside

Hvide Sande

Klar til strandrace på fede cykler: 120 deltagere kan få en vild oplevelse

Kultur

Danmarks største havefest opgraderer oplevelsen: Det ser lovende ud

Hvide Sande

Skibsværft bygger ny hal til større fartøjer: Ansatte slipper for kulde og regn

112

Mobiltelefon stjålet fra bord

Erhverv

Borgmesteren: Vi er helt bevidste om de trafikale udfordringer - og vi gør noget ved dem!