Annonce
Debat

Ny overenskomst sikrer 12 seniorfridage om året

Karsten Høgild, direktør i Kristelig Arbejdsgiverforening, KA, 2020
Annonce

Seniorer inden for hjemmeplejen kan se frem til 12 fridage om året med fuld løn. Det er et af hovedelementerne i den treårige overenskomst, som FOA og KA Pleje er blevet enige om. Overenskomsten gælder for medarbejdere i de mange private pleje- og omsorgsfirmaer, som er medlem af arbejdsgiver- og brancheforeningen KA Pleje.

Retten til seniorfridage træder i kraft fra det tidspunkt, hvor medarbejderen har fire år til folkepensionsalderen. Der er virkelig tale om en landvinding.

Politikere og fagbevægelse har længe talt om at gøre noget særligt for seniorerne, men indtil videre er det bare blevet til snak.

Nu viser vi sammen med FOA, at det er muligt at finde fleksible løsninger, der både kommer medarbejdere og virksomheder til gavn.


Vi har brug for alle gode kræfter inden for hjemmeplejen, og det behov vil bare blive endnu større.

Karsten Høgild, direktør i Kristelig Arbejdsgiverforening


Hjemmeplejen er kendetegnet ved hårdt fysisk arbejde, og i takt med at pensionsalderen stiger, kommer vi til at se endnu flere, som ikke kan holde til at arbejde på fuld tid.

Vi har brug for alle gode kræfter inden for hjemmeplejen, og det behov vil bare blive endnu større. Derfor skal vi skabe fleksible rammer, der gør, at medarbejdere helbredsmæssigt kan blive længere på arbejdsmarkedet. Med overenskomsten tager vi et stort skridt i den rigtige retning.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona-mistanke: Faster/Hanning har fået en spiller testet for corona, og da svaret ikke var kommet, blev deres kamp i serie 3 udsat

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Annonce