Annonce
Skjern

Ny mystik om olieforureningen i Skjern: Kilden er ikke fundet alligevel og kommunen er på bar bund i sagen

Ganer Å har stadig en sær farve, og der meldes om lugt fra åen. Dette billede er taget, da olieforureningen blev opdaget lige inden jul. Arkivfoto: presse-fotos.dk
Næsten tre uger efter at olieforureningen i Skjern blev opdaget, meldes der stadig om lugt fra åen, og kommunens miljøfolk leder videre efter kilden.

SKJERN: Tre uger efter olieforureningen af Ganer Å og Stampebækken i Skjern volder sagen stadig hovedbrud hos kommunen, og miljøfolkene er på bar bund.

Et døgn efter at opmærksomme borgere slog alarm om, at åen havde en sær farve og lugt, blev årsagen til udslippet placeret ved et firma på Marupvej. Miljøfolkene måtte lette dækslerne to gange for at spore udslippet, og dengang var det vurderingen, at der muligvis kunne være tale om en fejlkobling, hvor spildevand var blevet koblet på regnvand.

Men det er sandsynligvis ikke derfra, at olien stammer, oplyser afdelingsleder Ivan Thesbjerg efter flere undersøgelser. Virksomheden selv kan ikke finde noget læk, og intet tyder på, at der har holdt en bil, som har tabt noget olie, der er løbet ud.

Annonce

Derfor er afdelingen også kommet på en detektiv-opgave.

- Nu kigger vi igen i gamle sager for at se, om det kan være en nedgravet olietank. Men sandsynligheden er ikke stor, da der har været kamerainspektion, siger Ivan Thesbjerg.

Stadig bekymring

Borgere i Skjern har i de seneste uger set spor af olieforureningen, og flere af dem har kontaktet Dagbladet og berettet om en kraftig lugt af diesel og en underlig overfladefarve på vandet.

Så sent som i weekenden konstaterede en borger, at det var på det hidtil værste niveau. Undervejs har flere også kontaktet beredskabet, fordi de var bekymrede.

Umiddelbart efter at forureningen blev konstateret, blev der lagt flydespærrer ud, men til trods for det, er der stadig olie at se.

Ivan Thesbjerg er ret overbevist om, at det er rester, som har siddet i et rør, og som er blevet sluppet løs. I weekenden har der nemlig været en større mængde nedbør, og det løsner.

Til trods for at selve kilden til forureningen ikke er lokaliseret, vurderer Ivan Thesbjerg dog, at der ikke kommer yderligere, og han tror, at forureningen er stoppet, selvom han ikke kan garantere det.

- Jeg er slet ikke bekymret over mængden af olie i vandet, da det bliver organisk nedbrudt, forklarer Ivan Thesbjerg.

Nu kigger vi igen i gamle sager for at se, om det kan være en nedgravet olietank. Men sandsynligheden er ikke stor, da der har været kamerainspektion.

Ivan Thesbjerg, afdelingsleder
Annonce
Hvide Sande For abonnenter

PFOS-sagen: Forsyningsdirektør overrasket over giftstof i Atlantic Sapphire-vandet

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Nye græsgange: Skjern Håndbold skal sælge tidligere anfører Bjarte Myrhols produkt

Navne For abonnenter

En advarsel fra kroppen gjorde udfaldet: Kirkegårdsleder i Ringkøbing takker af efter 48 år

Skjern

Lokal fagforenings-krig fortsætter: Lauge Bonde slæbes i Arbejdsretten

Hvide Sande

Lalandia rydder op efter blæsevejr: - Plastik og  byggeaffald kan komme alle steder fra, men vi tager hånd om det

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Skjern For abonnenter

Farmor var kogekone i Sædding Forsamlingshus, og far har drevet flere restauranter: Mads Bøndergaard har altid vidst, han skulle være kok

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Leder

Dagbladet mener: Mere end svært at se logikken i lukningen af akutklinikken

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Pyt med landskamp på tv: 100 tilskuere valgte at se håndbold live i Rækker Mølle

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Ringkøbing-Skjern

Se, om du er med på listen: Her er de 50 mest populære navne i kommunen

Annonce