Annonce
Vestjylland

Ny muligheder: Miljøminister løsner bånd i Thorsminde

Miljøministeren har ophævet strandbeskyttelsen omkring jollehavnen og varmeværket i Thorsminde (indenfor det gule felt) - et område som ligger ud til kanalen mellem Nissum Fjord og Vesterhavet, og det vil gøre det lettere at få byggetilladelse i fremtiden. Ill.: Miljøministeriet
Thorsminde er en af de havnebyer, hvor miljøministeren har ophævet en del af strandbeskyttelsen, så det bliver nemmere at få lov at udvikle havnen.
Annonce

Thorsminde: Fremover bliver det lidt nemmere at få lov at bygge nyt på arealer i Thorsminde, som tilhører havnen. Det sker efter, at miljøminister Lea Wermelin (S) har ophævet strandbeskyttelsen helt eller delvist omkring 111 havne, hvor kommuner har søgt om det. Det betyder mindre administration og flere muligheder for at bygge nyt.

I Thorsminde er det omkring den østlige jollehavn ved fjorden, at strandbeskyttelsen er ophævet. Området, som ligger omkring Havnevej, omfatter de lagerbygninger til både og fiskeriudstyr, som ligger på havnens areal - og videre mod øst forbi byens fjernvarmeværk og renseanlæg.

Det glæder Thomas Leerberg, der er planchef i Holstebro Kommune:

- Vi arbejder lige nu på en strategisk udviklingsplan for Thorsminde, og det her kan give nogle nye muligheder, siger Thomas Leerberg.

Udviklingsplanen udarbejdes med støtte fra Realdania og af rådgivningsfirmaet Bark, der har speciale i turistdestinationer.

- Vi skal have flere erhverv inden for turisme - og herunder have lettet adgangen til fjorden og til havet, tilføjer Leerberg.

Annonce

Fortsat begrænsninger

Ministeren har dog ikke helt imødekommet kommunens ønske til lempelse af de 300 meter strandbeskyttelse. Syd for Havnevej har ministeren lagt større vægt på beskyttelse af forskellige fuglearter og planter. Det er et habitatområde med strandvold, strandenge og klithede og våd hede, som er beskyttet. Desuden er det et fuglebeskyttelsesområde.

Der sker ingen ændringer omkring Vesthavnen, som er den store havn i Thorsminde, men hvor kystbeskyttelseslinjen i forvejen er ophævet til nord for Strandingsmuseet. Det er kommunen, der ejer den selstyrende havn, som ejer store araler omkring havnen.

Strandbeskyttelseslinjen er nu ophævet på de arealer syd for kanalen fra Vesterhavsgade forbi de små jollehavne og den gamle auktionshal - og forbi varmeværket. Samlet er det en strækning på 500 meter, mens strandbeskyttelsen fortsat gælder nord for kanalen, der forbinder Nissum Fjord med Vesterhavet.

Også i flere havne i Struer og Lemvig kommuner har ministeren helt eller delvist ophævet strandbeskyttelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

Glem alt om held og marginaler: Skjern spillede bedre end verdensklassehold – nu jagter de gruppespil

Danmark

På kanten af kaninhullet

Vestjylland

Åbner ny butik i havnebyen

Annonce