Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ny mandeklub i gang: Hvis jeg ikke tager mig selv i nakken, ender jeg som eneboer

Streetpark Ringkøbing-Skjern lagde lokaler til premieren på Mandeklubben Vest. Klubben kan også bruge Røde Kors Caféen i Skjern samt en hytte ved Skjern Birk Plantage, hvor der er mulighed for bålplads og andre udendørs aktiviteter. Foto: Kaj Poulsgaard
Mandeklubben Vest kom godt fra start onsdag aften. 25 mænd havde vovet sig ud af komfortzonen og hen til den første aften i det, der gerne skulle blive en rigtig mandeklub. En klub, hvor der kan dannes stærke netværk - og måske skabes venskaber for livet.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: - Jeg tog mig selv i nakken og gik hen for at se, hvad Mandeklubben Vest er. Jeg har ikke små børn, og for mig er det vildt svært at komme afsted til håndbold eller fodbold. Men, hvis jeg ikke kommer ud ad døren, så ender jeg jo som eneboer.

Sådan siger 42-årige Thomas Højkilde fra Skjern, der var en af 25 mænd fra Ringkøbing-Skjern Kommunen, der onsdag aften havde taget imod invitationen til at være med til starte Mandeklubben Vest op.

Det skete i Streetpark Ringkøbing-Skjern, der er et af de tre steder, hvor mandeklubben vil holde til her i begyndelsen.

Thomas Højkilde er tilflytter fra Odense, og har boet i Skjern i knap to år uden rigtig at kunne skabe sig et netværk, så han er glad for ideen med den nye mandeklub. Foto: Kaj Poulsgaard

Den nye mandeklub er for alle mænd, der har lyst til at udvide deres netværk. Man behøver altså ikke at have udfordringer af nogen art for at være med. Derfor var det også mænd af alle støbninger, der var med til premieren i går aftes. Der blev budt på grillpølser, vand, kaffe, et spil hockey og et enkelt whiteboard, hvor deltagerne kunne komme med forslag til aktiviteter.

Første ord på tavlen blev "fisketur", andet ord "sheltertur", og tredje ord "øksekast". Så var mandeklubben, og den forløsende latter, allerede godt i gang. I alt kom der 27 forslag på banen, og samtidig var selve formålet med klubben, nemlig at skabe netværk, godt i gang.


Vi er flyttet på landet ved Højmark, og jeg er helt med på ideen om at skabe et stærkere netværk. Det kan man faktisk ikke få nok af.

Michael Lindholt Andersen


En af de andre deltagere var Michael Lindholt Andersen, der er løbeinstruktør i ROFI's løbeklub.

- Vi er flyttet på landet ved Højmark, og jeg er helt med på ideen om at skabe et stærkere netværk. Det kan man faktisk ikke få nok af, siger han.

Mandeklubben Vest havde første mødeaften onsdag den 19. august. Foto: Kaj Poulsgaard

Flere af deltagerne ville gerne være anonyme i Dagbladet. Men sætninger som "Jeg kan godt være lidt en enspænder" eller "Jeg skal tvinge mig til at være lidt åben"  eller "Der mangler et sted at gå hen, hvor man ikke behøver løbe efter en bold", gik igen.

Flere af de yngre mænd nævnte også, at som tilflytter kan man godt komme ind på en arbejdsplads og få gode kollegaer, men mange af de kolleger har til gengæld allerede et godt socialt netværk, og har måske ikke så stort behov for at udvide deres netværk.

Initiativtagerne til Mandeklubben Vest havde før den første aften ingen ide, om der ville kommer 4 eller 100. Men nu er klubben i gang, og tovholderen på Mandeklubben Vest, Kevin Fraser, var rigtig godt tilfreds med aftenens forløb.

Kevin Fraser har en baggrund indenfor ledelse og coaching, er selv tilflytter og aktiv inden for det lokale foreningsliv og Stafet for livet.

Kevin Fraser indsamlede ideer til aktiviteter som Mandeklubben Vest kan sætte i gang. Foto: Kaj Poulsgaard

- Jeg har været med til at starte Mandeklubben op, fordi jeg mener vi mangler et sted, hvor man kan skabe netværk. Et sted, hvor man som tilflytter kan komme ind, og hvor der er plads til alle, siger han.

Mandeklubben Vest

"Du kan være helt normal, du kan måske også have nogle diagnoser eller ondt i ryg eller knæ. Uanset hvad er du velkommen i Mandeklubben Vest, hvor der er plads til alle. Vi behandler hinanden ordentligt, og vi respekterer hinanden."

Sådan har projektleder på Projekt Plus, Mikkel Lund beskrevet Mandeklubben Vest, som både Jobcentret, Frivilligvest og Sundhedscenter Vest, er gået sammen om at starte op.

Den daglige tovholder er Kevin Fraser, der selv er tilflytter.

Mandeklubben Vest kan findes på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Fra i morgen kan du testes for coronavirus i Tarm

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens smittetal: Der er ikke fundet nye smittetilfælde i Ringkøbing-Skjern det seneste døgn

Annonce