Annonce
Erhverv

Ny lystbådehavn kan være på vej i Hvide Sande

En ny lystbådehavn kan være på vej til Hvide Sande. Bag Hvide Sande Shipyard ligger et gammelt fjorddambrug, som kan give plads til op mod 100 bådepladser, lyder det fra Hvide Sande Havn, der ejer området. Foto: Google
Et gammelt fjorddambrug kan blive til en ny lystbådehavn syd for slusen, potentielt med op til 100 bådepladser fordelt på joller, småbåde og husbåde, kan blive virkelighed i Hvide Sande. Fredag mødes havnen med repræsentanter fra Ringkøbing-Skjern Kommune for at drøfte ideen.

HVIDE SANDE: En ny lystbådehavn med op til 100 pladser kan være på vej i Hvide Sande. Sådan lyder i hvert fald den idé, Hvide Sande Havn har forelagt Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ideen er at bruge et tidligere fjorddambrug beliggende på Hvide Sande Havns areal øst for Hvide Sande Shipyard til at huse lystbåde og ”flydende enheder” - potentielt husbåde. Derfor sendte Hvide Sande Havn et ideoplæg til kommunen om at etablere en ny lystbådehavn.

I mailen skriver havnedirektør Steen Davidsen, at der i kommuneplanen for perioden 2017-2029 står, at der på fjordsiden af Hvide Sande Havn kan etableres en ny lystbådehavn med op til 100 bådpladser.

- Området vil være fint til det, og lejeren (af arealet med det tidligere dambrug, red.) kunne godt tænke sig at bruge området på en anden måde end i dag, siger havnedirektør Steen Davidsen, som forklarer, at man med placeringen i det gamle dambrug med dennes kanaler og vandarealer forventes at kunne slippe for et stort, nyt anlægsarbejde.

Annonce
Lystbådehavnen vil - ifølge ideoplægget - primært komme til at rette sig mod mindre motorbåde, joller og flydende enheder, eksempelvis husbåde. Foto: Hvide Sande Havn

Mulighed for husbåde

Hvorvidt man faktisk ender med en lystbådehavn med omkring 100 lystbådepladser, har Steen Davidsen svært ved at tro på.

- Det, som kommuneplanen åbner muligheder for, er op til 100 pladser, og nogle af dem er på den her lokalitet. Jeg kan dog ikke se, at der bliver plads til 100 bådpladser, men det er den ramme, kommunen udstikker, siger han.

En del af de potentielt 100 pladser ville kunne udfyldes af førnævnte husbåde, forklarer havnedirektøren.

- Der ligger en vejledning fra Kystdirektoratet om, at husbåde kan etableres eller udlægges i lystbådehavnene, hvis specielle kriterier er overholdt. Den mulighed gør vi lige kommunen opmærksomme på, siger Steen Davidsen.

Et af kriterierne for at kunne huse husbådene er, at området ligger indenfor havnens eksisterende dækkende værker eller ydermoler. Det vil en eventuel ny lystbådehavn i Hvide Sande komme til.

Behov for flere bådepladser

En lystbådehavn er stadig på idestadiet, men havnedirektøren vurderer, at der er behov for flere lystbådepladser. Nord for slusen er der allerede en lystbådehavn i forlængelse af Tyskerhavnen, men det er altså ikke længere nok, lyder vurderingen.

- Den er mig bekendt fyldt op. Vi har ikke andre lystbådepladser i havnens regi, og vi får indimellem henvendelser om det. De fartøjer, vi kan have i havnens bassiner, knytter sig til erhvervs- og lystfiskeri, siger Steen Davidsen.

Hvem der er med i projektet, ønsker Steen Davidsen ikke at udtale sig konkret om.

Hvide Sande Havn har møde med Ringkøbing-Skjern Kommune om ideen fredag 8. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce