Annonce
Kultur

Ny løbeklub åbner i Hvide Sande - første arrangement er allerede klar

Bo Darling viste ved weekendens nathalvmaraton, hvilke mærker løberne skulle følge i mørket. Nu starter han og fru Rikke Brinch Rødgaard løbeklubben 56° Nord i Hvide Sande. Foto: Christian Munk
Efter nytår bliver der mulighed for at løbe med andre motionister i gode rammer, når løbeklubben 56° Nord slår dørene op.

Hvide Sande: Åbningen af en ny løbeklub i Hvide Sande kunne nærmest ikke været planlagt bedre. Når julens madsynder er overstået, og man i en champagnerus nytårsaften har lovet sig selv, at NU skal de overflødige kilo altså væk, så står løbeklubben 56° Nord klar til at tage imod nye medlemmer, både erfarne og nybegyndere.

Mandag 6. januar holdes der officiel åbning i lokalerne på Parallelvej 66, som ægteparret Rikke Brinch Rødgaard og Bo Darling, der står bag klubben, har købt til samme formål.

De er begge erfarne halvmaratonløbere og har faktisk tyvstartet lidt ved allerede at have arrangeret flere løb under navnet 56° Nord. Senest var et nathalvmaraton i Hvide Sande natten mellem lørdag 26. og søndag 27. oktober, da sommertid blev til vintertid.

Annonce
Rikke Brinch Rødgaard og manden Bo Darling byder velkommen i løbeklubben 56° Nord mandag 6. januar. Foto: Christian Munk

Næste løb er klar

Næste arrangement er allerede klar i kalenderen, og det bliver et juleløb søndag 22. december i Hvide Sande.

Når klubben er etableret, har parret planer om flere både større og mindre løbearrangementer i byen, for eksempel et turistløb og "Kinder-Marathon", hvor de små poder kan løbe 4,2 kilometer, en tiendedel af et ægte maraton.

Klubben vil have løbeaftner mandage og onsdage, så det ikke kommer i konflikt med ROFI's løbeklub, der løber tirsdage og torsdage. Der bliver altså fremover rig mulighed for at få rørt benene i det vestjyske, både i Ringkøbing og Hvide Sande.

Mere information vil følge, når juleløbet og den officielle åbning af 56° Nord nærmer sig, lyder det fra Rikke Brinch Rødgaard og Bo Darling.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Navne

Arvesynd og tilgivelse

Annonce