Ringkøbing

Ny kulturfestival på vej i Ringkøbing: FN's 17 verdensmål bliver præsenteret i børnehøjde

I forbindelse med den regionale 'Genopdag'-festival, der strækker sig over de to første uger i juni, er Teatret OM - med hjemsted i Ringkøbing - på plakaten med i alt syv opførelser af forestillingen 'Lighthouses.' Arkivfoto: Morten Stricker
Alle 19 kommuner i Region Midtjylland er med i viften af tilbud, når kulturfestivalen 'Genopdag' bliver afviklet i dagene fra 1. til 16. juni. På programmet i Ringkøbing er blandt andet et stort arrangement for børn lørdag 15. juni.

Ringkøbing-Skjern: - Med 'Genopdag' skal vi dykke ned i vores region på nye, anderledes og tankevækkende måder. Vi prioriterer kulturen højt i Region Midtjylland, og festivalen er en måde at vise, at også i kulturen er vi stærkest, når vi arbejder sammen.

Sådan siger formanden for Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), og tilføjer:

- Jeg er meget stolt af det program, vi kan præsentere, og jeg glæder mig til at komme ud og genopdage Midtjylland i juni.

Den to uger lange 'Genopdag'-festival står på skuldrene af de erfaringer, der blev gjort under Aarhus 2017-kulturåret, og samtlige regionens 19 kommuner deltager i samarbejdet.

'Genopdag' bliver fredag 31. maj åbnet på kunstmuseet Aros i Aarhus, og derfra breder begivenhederne sig som ringe i vandet frem til søndag 16. juni.

Vi prioriterer kulturen højt i Region Midtjylland, og festivalen er en måde at vise, at også i kulturen er vi stærkest, når vi arbejder sammen.

Anders Kühnau (S), formand, Region Midtjylland

Lokalt teater lyser op

I Ringkøbing bliver borgerne i almindelighed og de yngste i særdeleshed forkælet med byens helt egen børnekulturfestival, der lørdag 15. juni bliver afviklet på havnen.

FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling er et centralt tema i 'Genopdag'-festivalen, og disse mål om blandt andet at afskaffe fattigdom, at stoppe sult og at sikre alle lige adgang til kvalitetsuddannelse vil også skinne igennem på børnekulturfestivalen i Ringkøbing.

Den vestjyske festival byder fra midt på formiddagen og til midt på eftermiddagen også på masser af live-musik. Fra de forskellige scener vil det være muligt at opleve blandt andre Marimba Allstars, Sunsation Steelband, Aarhus Jazz Orchestra, Skjern Salonorkester og Ringkøbing Big Band.

Teatret OM kommer også til at lyse op under 'Genopdag'-festivalen, der har et samlet budget på godt 16 millioner kroner.

Det lokale egnsteater præsenterer således forestillingen 'Lighthouses', der i løbet af de første par uger i juni opføres i alt syv gange ved henholdsvis Vesborg Fyr på Samsø og ved Lyngvig Fyr på Holmsland Klit nord for Hvide Sande.

Muntert og eftertænksomt bliver det sikkert fredag 7. juni, når 'Kunstbulancen' ruller ind i centrum af Ringkøbing - med et budskab om, at kunst kan have en positiv indvirkning på vores sundhed.

Europæisk Kulturregion

Europæisk Kulturregion er et samarbejde mellem Region Midtjylland og alle 19 kommuner i regionen, som sammen skabte Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Europæisk Kulturregion bygger på erfaringerne fra Aarhus 2017 og fokuserer på borgerrettede arrangementer og projekter, der dyrker samarbejdet, sikrer geografisk spredning og har internationalt perspektiv.

Projektet varer foreløbig i to år indtil 1. januar 2020.

Samarbejdet finansieres på den måde, at hver kommune bidrager med én krone per borger per år, og Region Midtjylland bidrager med samme beløb.

Dette giver i alt projektet et budget på 5,2 millioner kroner i 2018-2019. Herudover stiller Region Midtjylland to årsværk til rådighed og varetager således sekretariatsfunktionen og administrationen af samarbejdet.

Kulturfestivalen 'Genopdag' har et samlet budget på 16.511.000 kroner - heraf en bevilling på 3.433.000 kroner fra Europæisk Kulturregion.

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Hilde-sagen diskuteret i udvalg: Loven er overholdt siger udvalgsformand

112

Veteranbil ødelagt af ild: Folkevognsrugbrød brød i brand

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen