Annonce
Ringkøbing

Ny kulturfestival på vej i Ringkøbing: FN's 17 verdensmål bliver præsenteret i børnehøjde

I forbindelse med den regionale 'Genopdag'-festival, der strækker sig over de to første uger i juni, er Teatret OM - med hjemsted i Ringkøbing - på plakaten med i alt syv opførelser af forestillingen 'Lighthouses.' Arkivfoto: Morten Stricker
Alle 19 kommuner i Region Midtjylland er med i viften af tilbud, når kulturfestivalen 'Genopdag' bliver afviklet i dagene fra 1. til 16. juni. På programmet i Ringkøbing er blandt andet et stort arrangement for børn lørdag 15. juni.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: - Med 'Genopdag' skal vi dykke ned i vores region på nye, anderledes og tankevækkende måder. Vi prioriterer kulturen højt i Region Midtjylland, og festivalen er en måde at vise, at også i kulturen er vi stærkest, når vi arbejder sammen.

Sådan siger formanden for Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), og tilføjer:

- Jeg er meget stolt af det program, vi kan præsentere, og jeg glæder mig til at komme ud og genopdage Midtjylland i juni.

Den to uger lange 'Genopdag'-festival står på skuldrene af de erfaringer, der blev gjort under Aarhus 2017-kulturåret, og samtlige regionens 19 kommuner deltager i samarbejdet.

'Genopdag' bliver fredag 31. maj åbnet på kunstmuseet Aros i Aarhus, og derfra breder begivenhederne sig som ringe i vandet frem til søndag 16. juni.

Vi prioriterer kulturen højt i Region Midtjylland, og festivalen er en måde at vise, at også i kulturen er vi stærkest, når vi arbejder sammen.

Anders Kühnau (S), formand, Region Midtjylland

Annonce

Lokalt teater lyser op

I Ringkøbing bliver borgerne i almindelighed og de yngste i særdeleshed forkælet med byens helt egen børnekulturfestival, der lørdag 15. juni bliver afviklet på havnen.

FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling er et centralt tema i 'Genopdag'-festivalen, og disse mål om blandt andet at afskaffe fattigdom, at stoppe sult og at sikre alle lige adgang til kvalitetsuddannelse vil også skinne igennem på børnekulturfestivalen i Ringkøbing.

Den vestjyske festival byder fra midt på formiddagen og til midt på eftermiddagen også på masser af live-musik. Fra de forskellige scener vil det være muligt at opleve blandt andre Marimba Allstars, Sunsation Steelband, Aarhus Jazz Orchestra, Skjern Salonorkester og Ringkøbing Big Band.

Teatret OM kommer også til at lyse op under 'Genopdag'-festivalen, der har et samlet budget på godt 16 millioner kroner.

Det lokale egnsteater præsenterer således forestillingen 'Lighthouses', der i løbet af de første par uger i juni opføres i alt syv gange ved henholdsvis Vesborg Fyr på Samsø og ved Lyngvig Fyr på Holmsland Klit nord for Hvide Sande.

Muntert og eftertænksomt bliver det sikkert fredag 7. juni, når 'Kunstbulancen' ruller ind i centrum af Ringkøbing - med et budskab om, at kunst kan have en positiv indvirkning på vores sundhed.

Europæisk Kulturregion

Europæisk Kulturregion er et samarbejde mellem Region Midtjylland og alle 19 kommuner i regionen, som sammen skabte Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Europæisk Kulturregion bygger på erfaringerne fra Aarhus 2017 og fokuserer på borgerrettede arrangementer og projekter, der dyrker samarbejdet, sikrer geografisk spredning og har internationalt perspektiv.

Projektet varer foreløbig i to år indtil 1. januar 2020.

Samarbejdet finansieres på den måde, at hver kommune bidrager med én krone per borger per år, og Region Midtjylland bidrager med samme beløb.

Dette giver i alt projektet et budget på 5,2 millioner kroner i 2018-2019. Herudover stiller Region Midtjylland to årsværk til rådighed og varetager således sekretariatsfunktionen og administrationen af samarbejdet.

Kulturfestivalen 'Genopdag' har et samlet budget på 16.511.000 kroner - heraf en bevilling på 3.433.000 kroner fra Europæisk Kulturregion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Kræmmer-Winnie er tilfreds med politi-undskyldning: Men hun forstår stadig ikke, at markedet skulle lukkes

Annonce