Annonce
Erhverv

Ny knallertbane kan være på vej i Skjern

Ringkøbing-Skjern Ungdomsskole har ansøgt kommunen om mulighed for at lave en ny cross- og bocart-bane mellem Ferrodanvej og Messingvej i Skjern. Arkivfoto: Morten Stricker.
Ringkøbing-Skjern Ungdomsskole ønsker at nedbringe antallet af placeringer til kørsel af motorcross og bocart. Derfor har ungdomsskolen søgt om tilladelse til at bruge en plads i Skjern, som skal samle aktiviteterne mere end hidtil.

SKJERN: Der kan meget vel være en ny kombineret knallert- og bocartbane på vej i Skjern.

Tirsdag 10. september skal teknik- og miljøudvalget i hvert fald tage stilling til en ansøgning fra Ringkøbing-Skjern Ungdomsskole.

Ungdomsskolen har søgt om midlertidig dispensation fra lokalplanen for erhvervsområdet mellem Ferrodanvej og Messingvej 15 i Skjern, hvor ungdomsskolen ønsker at etablere en ny såkaldt knallertbane.

- Vi har motoraktiviteter forskellige steder rundt om i kommunen. Dem kunne vi godt tænke os at få samlet, siger ungdomsskolens viceleder Allan Østergaard.

I forvejen har ungdomsskolen blandt andet et værksted i Skjern og en knallertbane ved Bisgårdsvej i Tarm, ligesom man har en bocartbane på Transportvej i Skjern.

Motoraktiviteterne gælder ifølge ungdomsskolens viceleder Allan Østergaard for både undervisning af ungdomsskolens unge og som fritidsaktiviteter.

- Det er en blanding af at skrue i maskinerne og så komme ud og prøve dem af. Det er både for hold, som eleverne er på som en del af deres undervisning, men vi har også almindelige fritidsaktiviter, og der er motor så en del af dem, siger Allan Østergaard og forklarer, at motordelen vil blive opgraderet med den nye placering i Skjern.

Det er området indefor den gule firkant, at ungdomsskolen gerne vil etablere en knallert- og bocartbane.

Ingen ny Aulum-bane

I ansøgningen skriver ungdomsskolen, at man forventer at bruge banen tre til fire gange ugentligt i perioden fra 1. marts til 1. juli og igen fra 1. august til 1. november.

- Vi vil typisk have tre hold om ugen. To gange på værksted og så en gang ude at køre, og så to gange ude at køre og én gang på værksted, siger Allan Østergaard og forsikrer, at motoraktiviteten ikke er ens betydende med en hel masse larm.

- For os bliver det ikke det nye Aulum-banen (motorcrossbane i Aulum, red.) med kørsel 24 timer i døgnet, siger han.

Mængden af støj har dog allerede givet anledning til et høringssvar fra ejerne af nabojorden overfor Ferrodanvej. Her er man bekymret for at måtte lægge øre til støjgener inden klokken 17 på hverdage.

Det forventer ungdomsskolen dog kun vil forekomme omkring tre-fire gange om året. 14 dage inden, der bliver kørt inden klokken 17.00, vil ungdomsskolen sende besked til virksomheden.

I mødedagsordenen fremgår det, at hvis dispensationen fra lokalplanen bliver tildelt, skal der efterfølgende ansøges om en miljøgodkendelse, der skal sikre, at støjkravene bliver overholdt.

Hvis ovenstående bliver en mulighed, så anbefaler administrationen, at der gives dispensation til knallertbanen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce