Annonce
Udland

Ny kandidat klar til borgmesterkamp i Paris efter sexvideo

Christophe Archambault/Ritzau Scanpix
Frankrigs sundhedsminister trækker sig fra regeringen for at stille op til borgmestervalg i Paris.

Den franske sundhedsminister Agnes Buzyn stiller op som kandidat til borgmesterposten i Paris.

Annonce

- Jeg stiller op for at vinde, siger hun søndag.

Olivier Veran er søndag aften udpeget som ny sundhedsminister, meddeler Elysée-palæet.

Præsident Emmanuel Macron led et nederlag fredag, da en af hans nære politiske allierede, Benjamin Griveaux, trak sig fra kampen om at blive borgmester i den franske hovedstad

Det gjorde han, efter at en sexvideo var blevet offentliggjort på nettet og spredte sig på sociale medier.

Videoen indeholder angiveligt beskeder, der er sendt fra Griveaux til en kvinde.

Det franske kommunalvalg finder sted den 15. marts. Det giver Buzyn præcis fire uger til at føre valgkamp og vinde kommunalvalgets vigtigste post.

På forhånd er det ventet, at hun får svært ved at indhente Paris' nuværende borgmester, den socialistiske Anne Hidalgo, som fører i meningsmålingerne.

Lokalvalget kommer til at være en test for Macron, hvis midterparti, La République en marche (LREM), ikke ser ud til at kunne løbe af med sejren i mere end nogle få byer.

Partiet var endnu ikke dannet, da der senest var lokalvalg i Frankrig i 2014. Derfor har det brug for at få valgt kommunale politikere ind, der kan være med til at etablere en bredere base for partiet.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Erhverv

Destination Vesterhavet holder sommerhusene åbne i påsken: Så længe gæster opfører sig lige så godt som derhjemme

Annonce