Annonce
Skjern

Ny købmand i Stauning er fyldt med optimisme

- Det skal nok blive rigtig godt. Nu skal vi lige i gang, og folk skal vænne sig til, at de ikke skal til andre byer for at handle ind, men som jeg siger, så er det ikke kun købmanden, de støtter, men også dem selv, siger Brian Pedersen. Foto: Christian Baadsgaard
Brian Pedersen er klar til at slå dørene op til den nye købmandsbutik i Stauning lørdag 23. november. I butikken bliver der skarpe priser, lange åbningstider og ikke mindst masser af nærvær.
Annonce

STAUNING: Egentlig var Brian Pedersen ikke meget for, at der skulle tages billeder af ham til denne artikel lige nu.

Årsag: Gennem den seneste måned har han haft så travlt med at få købmandsbutikken i Stauning gjort klar til åbningen lørdag 23. november, at han ikke har haft tid til at være ved frisøren. Men han lod sig overtale - og faktisk fornemmer man, at det siger meget om den nye købmand i sognet: Alt skal være i orden, og man skal yde det allerbedste for at nå dertil.

Det er lige det, Stauning har brug for efter at have været uden dagligvarebutik i et års tid. Og man skal ikke have været mange minutter i den nyrenoverede butik, før man er klar over, at her VIL byen sin nye butik. Frivillige spørger jævnligt Brian Pedersen, om der er mere, de kan gøre - og hvis ikke, hvornår det er bedst, at de kommer i morgen.

- Vi er så langt, at vi når at blive færdige til åbningen, og når vi gør det, så er det, fordi vi har masser af frivillige fra byen, som er kommet for at hjælpe og så de ansatte. Det er jo fantastisk, for det viser bare, at byen vil butikken, og at de har manglet en dagligvareforretning, siger Brian Pedersen, der har arbejdet fra klokken 6 til 22 de fleste dage.

Han stoppede som købmand i Ådum 1. oktober efter at have været der i fem et halvt år. Headhuntet af Dagrofa til at løse opgaven i Stauning, og med 25 års erfaring i dagligvarebranchen har han nok at trække på.

- Det skal nok blive rigtig godt. Nu skal vi lige i gang, og folk skal vænne sig til, at de ikke skal til andre byer for at handle ind, men som jeg siger, så er det ikke kun købmanden, de støtter, men også dem selv, forklarer Brian Pedersen.

Alt skal være klar til åbningen lørdag den 23. november. Det bliver en festdag for Stauning. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce

Plads til nærvær

Butikken bliver en del af kæden Min Købmand, og Brian Pedersen forklarer om konceptet, at der er mulighed for at lave skarpere priser, end da der var en brugs i Stauning.

Men prissedler er ikke alt. Købmanden skal være et samlingspunkt i Stauning, og derfor tager man også det bedste fra tidligere tiders købmandsforretninger og putter det ind i nye rammer. For mange år siden var bagbutikken et yndet samlingssted hos de små landsbykøbmænd rundt i landet. Her mødtes folk til en snak om stort og småt, og således udgjorde butikken en social funktion. Den er opdateret til nutiden i Stauning med en café, hvor man kan købe sig en kop kaffe og tage en bog ned fra reolen. For butikken skal være et sted, hvor alle føler sig hjertelig velkomne, og det skal være en oplevelse at komme til butikken.

- Og købmanden er heller ikke bleg for at tage en snak med kunderne, smiler Brian Pedersen.

Butikken skal også have noget for børn. Hvad det bliver, kan Brian Pedersen ikke afsløre endnu. Blot kan han sige, at det bliver en kæmpe overraskelse, og at der ham bekendt ikke findes et lignende tiltag i andre butikker i Danmark.

Åbningstiderne bliver fra klokken 7 til 19 om vinteren, og om sommeren bliver det fra klokken 7 til 21. Der er nemlig mange turister i Stauning, og det giver nogle udviklingsmuligheder.

- Til sommer udvider vi med gammeldaws isvafler, så kunderne kan komme og få en is, fortæller Brian Pedersen.

Øllet er på plads. Mens butikken indrettes, kommer der mange salgskonsulenter forbi for at stlle varer op. Her er det Jørgen Frølund, som er konsulent hos Unibrew, der er i gang med at gøre klar. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Bjergtagende solopgang

Annonce