Navne

Ny ismand: Det kunne være underholdende at få en middagsaftale med Johnny Madsen

Gert Jensen håber på godt vejr i den kommende uge, så han kan få en god start med sin helt nye forretning, Kjærstrup Chokolade, der har adresse på Havnepladsen 7 i Ringkøbing. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Gert Jensen har tidligere arbejdet som sælger hos Sanistål og været ejerrådgiver hos Dancenter i Søndervig. Nu vil han have fod under egen disk. På havnen i Ringkøbing har den 52-årige vestjyde netop åbnet butikken Kjærstrup Chokolade.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, hvor familien er samlet til hygge og afslapning - gerne i haven med lidt udendørsspil og omkring grillen.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE vores hyggelige, charmerende købstad, Torvet og havnemiljøet. Det vil også være oplagt med en smuttur til Vesterhavet og så slutte af i den nye bydel Ringkøbing K for at se, om vedkommende kunne fristes af en byggegrund og blive tilflytter.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR søndag 12. maj i Hee Kirke, hvor min svigerindes datter blev konfirmeret.

Det er sådan, det er - jeg kommer i kirke, når der er begivenheder i familien.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE ... For det første har jeg aldrig været på eller overvejet at komme på en karaokebar, og hvis jeg gjorde - og sang - så ville stedet hurtigt blive tømt for gæster, for jeg synger ikke særlig godt.

Men skulle jeg vælge ... så kunne det være noget ældre dansk med eksempelvis Gnags, 'Den dejligste morgen', eller Johnny Madsens 'Æ kør' o æ motorvej.'

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG tage min kone og tre børn med på byferie i Liverpool, hvor vi så kan få set et par fodboldkampe med hele familiens favorithold, Liverpool FC.

Så vi havde en rigtig god aften forrige lørdag hjemme i stuen. Det var ikke verdens bedste kamp, men i en finale gælder det også mest af alt om at vinde. (Liverpool vandt 2-0 over Tottenham i Champions League-finalen 1. juni, red.)

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE ... Det har jeg aldrig nogensinde tænkt på. Men Johnny Madsen kunne da være et bud. Han er sin egen, og han står ved den person, han er, uden at tænke på, hvad andre har af meninger. Det kan jeg godt li' ved folk. Og så har han en god, lun humor.

Jeg kan huske, at jeg første gang hørte noget af hans musik omkring 1984-85; i bussen på vej til en fodboldkamp - vi var ynglinge, som det hed dengang: 'Snap i æ fingre / prøv og hør / den teknik / jeg har lært i Harboør...'

At han nu også er kunstmaler, havde jeg ikke set komme. Det kunne sikkert være hyggeligt og underholdende med en middag med Johnny - og så høre om de historier, som ligger til grund for mange af hans underfundige tekster.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL at arbejde i min nye butik, Kjærstrup Chokolade. Jeg glæder mig til at lære de unge mennesker, vi har ansat, bedre at kende.

Og jeg håber selvfølgelig, at det bliver is-vejr, så vi får en travl uge.

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, så vil jeg tage min kone og tre børn med på byferie i Liverpool, hvor vi så kan få set et par fodboldkampe med hele familiens favorithold

Gert Jensen, indehaver, Kjærstrup Chokolade, Ringkøbing

Gert Jensen

ALDER: 52 år

PRIVAT: Gift med Trine og far til tre børn

PROFESSION: Indehaver af butikken Kjærstrup Chokolade

HJEMBY: Ringkøbing

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rejs tilbage til 1700-tallet: Festival brager løs med flere end 60 arrangementer

Kultur

Vestjyllands ånd udkommer nu som fotobog og på vinyl

Ringkøbing IF

To gange Mikkel forlænger aftalerne

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Ringkøbing-Skjern

Socialudvalg har udpeget sparemål: Klippekort og normeringer til demente slipper