Navne

Ny ismand: Det kunne være underholdende at få en middagsaftale med Johnny Madsen

Gert Jensen håber på godt vejr i den kommende uge, så han kan få en god start med sin helt nye forretning, Kjærstrup Chokolade, der har adresse på Havnepladsen 7 i Ringkøbing. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Gert Jensen har tidligere arbejdet som sælger hos Sanistål og været ejerrådgiver hos Dancenter i Søndervig. Nu vil han have fod under egen disk. På havnen i Ringkøbing har den 52-årige vestjyde netop åbnet butikken Kjærstrup Chokolade.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, hvor familien er samlet til hygge og afslapning - gerne i haven med lidt udendørsspil og omkring grillen.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE vores hyggelige, charmerende købstad, Torvet og havnemiljøet. Det vil også være oplagt med en smuttur til Vesterhavet og så slutte af i den nye bydel Ringkøbing K for at se, om vedkommende kunne fristes af en byggegrund og blive tilflytter.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR søndag 12. maj i Hee Kirke, hvor min svigerindes datter blev konfirmeret.

Det er sådan, det er - jeg kommer i kirke, når der er begivenheder i familien.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE ... For det første har jeg aldrig været på eller overvejet at komme på en karaokebar, og hvis jeg gjorde - og sang - så ville stedet hurtigt blive tømt for gæster, for jeg synger ikke særlig godt.

Men skulle jeg vælge ... så kunne det være noget ældre dansk med eksempelvis Gnags, 'Den dejligste morgen', eller Johnny Madsens 'Æ kør' o æ motorvej.'

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG tage min kone og tre børn med på byferie i Liverpool, hvor vi så kan få set et par fodboldkampe med hele familiens favorithold, Liverpool FC.

Så vi havde en rigtig god aften forrige lørdag hjemme i stuen. Det var ikke verdens bedste kamp, men i en finale gælder det også mest af alt om at vinde. (Liverpool vandt 2-0 over Tottenham i Champions League-finalen 1. juni, red.)

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE ... Det har jeg aldrig nogensinde tænkt på. Men Johnny Madsen kunne da være et bud. Han er sin egen, og han står ved den person, han er, uden at tænke på, hvad andre har af meninger. Det kan jeg godt li' ved folk. Og så har han en god, lun humor.

Jeg kan huske, at jeg første gang hørte noget af hans musik omkring 1984-85; i bussen på vej til en fodboldkamp - vi var ynglinge, som det hed dengang: 'Snap i æ fingre / prøv og hør / den teknik / jeg har lært i Harboør...'

At han nu også er kunstmaler, havde jeg ikke set komme. Det kunne sikkert være hyggeligt og underholdende med en middag med Johnny - og så høre om de historier, som ligger til grund for mange af hans underfundige tekster.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL at arbejde i min nye butik, Kjærstrup Chokolade. Jeg glæder mig til at lære de unge mennesker, vi har ansat, bedre at kende.

Og jeg håber selvfølgelig, at det bliver is-vejr, så vi får en travl uge.

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, så vil jeg tage min kone og tre børn med på byferie i Liverpool, hvor vi så kan få set et par fodboldkampe med hele familiens favorithold

Gert Jensen, indehaver, Kjærstrup Chokolade, Ringkøbing

Gert Jensen

ALDER: 52 år

PRIVAT: Gift med Trine og far til tre børn

PROFESSION: Indehaver af butikken Kjærstrup Chokolade

HJEMBY: Ringkøbing

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Nyt samarbejde skal højne kvaliteten i turismeerhvervene

112

Fire blev bortvist fra Skolebyen

Ringkøbing

Helle Krogh har skabt et hyggeligt kontorfællesskab over biografen

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Læserbrev

Kære forældre. Det er lykken at have en håndværker i familien

Debat: Cirka 100.000 unge fra blandt andet Midtjylland er nu gået i gang med deres muligvis sidste år i folkeskolen, inden de skal til at vælge deres videre uddannelsesvej. Og overvejelserne er mange både hos de unge selv og deres forældre. For hvad er det bedste valg, og hvilken retning skal man vælge for at få de bedste job- og karrieremuligheder? For de fleste unge – 72 procent i 2018 – bliver kursen traditionelt sat mod gymnasiet og endnu tre år med teoretisk undervisning som forberedelse til en efterfølgende, akademisk uddannelse. For en langt mindre del – 20,1 procent i 2018 – falder valget på en erhvervsuddannelse, som er skræddersyet til at udstyre de unge med nogle helt konkrete færdigheder, der sender dem direkte ud på arbejdsmarkedet. Men hvorfor er der ikke flere unge, der søger mod erhvervsskolerne? En stor del af forklaringerne skal formentlig findes i rendyrket vanetænkning – ikke mindst hos forældrene. Gymnasiet betragtes som det ”finere” valg, især hvis man er bogligt dygtig, mens erhvervsuddannelserne er for dem, ”der ikke kan komme på gymnasiet”. Og i takt med at Danmark har udviklet sig til et videnssamfund, er det blevet stadig mere naturligt for mange unge at vælge gymnasiet. Det til trods for, at tal fra de senere år viser, at op mod en femtedel af alle dem, der tager en studentereksamen, stadig ikke er begyndt på en videregående uddannelse 27 måneder efter, de har fået huen på hovedet. Alligevel er der tale om vaner og fordomme, som kan være svære at gøre op med. Men det er nødvendigt, hvis vi ikke om ganske få år skal stå med en akut mangel på dygtige faglærte. Samtidig er der meget langt fra de traditionelle forestillinger om det fysisk nedslidende og lavbetalte kæft, trit og retning-liv som håndværker til den virkelighed, man møder eksempelvis i nutidens tekniske brancher som el, industri og vvs. Her er der tale op højt specialiseret arbejde, hvor man både som lærling og udlært eksempelvis kommer til at stå i spidsen for den grønne omstilling eller den teknologiske udvikling indenfor eksempelvis automatisering og robotteknologi. Det er fag, hvor man kan se frem til et bredt udvalg af job-, karriere- og videreudddannelsesmuligheder – og til en løn, der lige fra starten langt overgår det, man får med mange akademiske uddannelser. Arbejdet som for eksempel elektriker, vvs-energispecialist eller industritekniker er topmoderne fag, hvor det gælder om at have både hoved og hænder skruet rigtigt på. Noget, der også går igen på mange andre erhvervsuddannelser. Samtidig har netop virksomhederne i de tekniske brancher åbnet op for et rekordhøjt antal lærlinge. En tendens, der ser ud til at fortsætte. Derfor, kære forældre og unge: Der er ingen grund til, at hverken unge eller deres forældre bruger det sidste folkeskoleår på at følge den slagne kurs mod gymnasiet. I stedet er der brug for at slippe vanetænkningen og åbne øjnene for erhvervsskolernes tilbud og muligheder. Vi har brug for jer!

Ringkøbing

Naturkraft fejrer rejsegilde med gourmethotdogs

Erhverv For abonnenter

Havmøllepark åbnet: Så er der strøm til kronebilen, skoleelevernes mobiler og statsministerens grønne visioner

112

Politiet efter en række indbrud i håndværkerbiler: Hold godt øje med afsidesliggende steder

Videbæk

Højhusnaboer giver ikke op

Annonce