Ringkøbing

Ny isbutik på havnen i Ringkøbing

Den 8. juni åbner Gert Jensen en is- og chokoladebutik på Havnepladsen i Ringkøbing. Den kommer tila t hedde Kjærstrup Chokolade. Foto: Jørgen Kirk
Gert Jensen åbner butik efter bornholmsk koncept

Ringkøbing: Han har ellers mest solgt jern og stål, men lørdag 8. juni begynder 52-årige Gert Jensen at sælge is og chokolade fra sin nyåbnede butik på havnen i Ringkøbing.

Butikken kommer til at hedde Kjærstrup Chokolade, og konceptet kommer fra Bornholm, hvor der findes fire familieejede Kjærstrup Chokolade-butikker. Der findes også en butik i butikscentret Fields i København. Butikken i Ringkøbing bliver den første butik i Jylland.

- Jeg har i flere år drømt om at blive selvstændig. Jeg har ledt efter det rigtige for mig, og det synes jeg, at jeg har med Kjærstrup chokolade og is. Det bliver en butik, hvor der både er is og konfekture, forklarer Gert Jensen.

Butikkens placering på Havnepladsen er helt perfekt, mener Gert Jensen.

- Alle turisterne kommer jo forbi havnen og Den fede Dame, og de lokale skal også nok finde herned, mener han.

Kjærstrup er blandt andet kendt for deres flødebollesoftice, som findes i flere varianter og består af en stor flødebolle med softice og hjemmelavet topping ovenpå.

Gert Jensen håber på, at flødebollesofticen bliver populær i Ringkøbing, og pinselørdag fra klokken 12 kan man købe den til særpris.

Han regner med, at han skal have ansat fem-seks ungarbejdere. Hans datter, Mille, skal også arbejde i butikken.

Ud over is og chokolade vil der også kunne købes kolde og varme drikke i butikken.

Gert Jensen bliver franchisetager hos Kjærstrup.

- Jeg kan godt lide, at Kjærstrup er en familieejet virksomhed. Det skinner også igennem i den måde, Kjærstrup hjælper én under opstarten af butikken, mener han.

- Tre af vores i alt fire butikker på Bornholm ligger tæt ved vand, lystbådehavn og summende sommerliv. Derfor synes vi også, det var helt oplagt, da Gert Jensen kontaktede os og foreslog butikken på Havnepladsen i Ringkøbing, fortæller Peter Bræstrup, ejer af Kjærstrup.

Firmaet leder i øvrigt efter flere franchisetagere.

Gert Jensen

52 år.

Bor i Ringkøbing.

Gift med Trine, de har tre børn, Mille, Peter og Thomas på 18, 20 og 22 år.

Har tidligere arbejdet som sælger hos Sanistål og været ejerrådgiver hos Dancenter i søndeervig.

Åbner 8. juni Kjærstrup Chokolade på Havnepladsen i Ringkøbing, hvor Mille også skal arbejde.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce