Annonce
Ringkøbing

Reduceret forældrebetaling: Efterskoler glæder sig over økonomisk håndsrækning

Jacob Gravlund Jørgensen, der er forstander på Fjordvang Efterskole - hvor dette billede er taget - forventer atter fuldt hus, når det nye skoleår starter til august. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Folketinget er klar med en hjælpepakke til efterskolerne, og det vækker glæde på blandt andet Brejninggaard og Fjordvang.

Ringkøbing-Skjern: Reduceret forældre- og deltagerbetaling samt en pulje med hjælp til skoler, der oplever udmeldelser frem mod sommerferien.

Det er to af de mest væsentlige punkter i en ny hjælpepakke, som landets efterskoler kan få gavn af.

- Jeg synes, det er dejligt, at der også bliver skelet til vores skoler, og jeg kan kun bakke det op, siger forstander på Brejninggaard Efterskole, Kristian Grell.

Hjælpepakken rummer blandt andet et ekstra tilskud fra staten på 1000 kroner pr. uge pr. elev fra 1. april og en måned frem.

- Man kan jo håbe, at man ikke kommer til at skulle bruge den del af hjælpepakken i ret lang tid. Men omvendt så skal vi heller ikke genåbne så tidligt, at vi en uge efter bliver nødt til at lukke endnu mere ned, tilføjer Kristian Grell.

Han forventer ikke, at Brejninggaard får brug for andele i det 60 millioner kroner dyre sikkerhedsnet, Folketinget nu spænder ud under efterskoler, der oplever udmeldelser under coronakrisen.

- Vores venteliste stiger og stiger. Vi kan ikke presse et hoved mere ind, siger Kristian Grell og tilføjer:

- Men lad os nu lige komme over det her - som samfund og som enkeltfamilie. Hvis der kommer udmeldelser, vil de nok først komme i slutningen af april, hvor der er vished for, om far og mor fortsat har et job, og hvordan det står til med afdrag på huslånet. Det er ikke umuligt, at det kan komme, men vi har en meget, meget høj søgning.

Annonce

Vores venteliste stiger og stiger. Vi kan ikke presse et hoved mere ind.

Kristian Grell, forstander, Brejninggaard Efterskole

Langt mindre madbudget

Også Jacob Gravlund Jørgensen, forstander på Fjordvang Efterskole, hilser seneste udspil fra regeringen velkommen.

- Det lyder da dejligt; især for forældrene. Jeg tror, de bliver rigtig glade for, at vi kan reducere deres betaling, siger Jacob Gravlund Jørgensen i en umiddelbar kommentar til nyheden.

Han tilføjer, at efterskolen i Velling allerede har reduceret prisen for et ophold med 1200 kroner om måneden som følge af, at der ikke er ret mange munde, der skal mættes for tiden:

- Det giver ikke mening, at forældrene skal betale for det, vi har budgetteret med at bruge på mad til eleverne, siger forstanderen på Fjordvang Efterskole.

Jacob Gravlund Jørgensen finder det rart, at der også er en hjælpende hånd at række ud efter, hvis efterskolen bliver ramt af udmeldelser.

- Det har vi ikke oplevet endnu. Vi har til gengæld fået indmeldelser, og jeg forventer, at vi også i det kommende skoleår starter med fuldt hus, siger han.

Gymnastik kører online

Tilbage på Brejninggaard Efterskole fortæller Kristian Grell, at det efter omstændighederne kører rigtig, rigtig godt - trods mangel på elever og personale i samlet flok.

- Efter situationen har vi skabt en ganske god efterskole online. I ugen før nedlukningen spejlede vi os i andre lande, der var ramt af corona, og det har virkelig været godt. Vi er hele tiden to skridt foran, siger forstanderen.

Som eksempler på, at hverdagen fungerer på trods, nævner Kristian Grell, at der hver dag er fælles morgensang og daglige fortælletimer, hvor elever og lærere er med via computer, iPad eller mobiltelefon. Det samme gælder, når der står fælles gymnastik i skemaet.

- Det fungerer, og det er sjovt - situationen taget i betragtning, siger forstanderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce