Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ny hente-ordning for affald: Politikere vil bruge ekstra tid på at finde den rigtige model

Med indførelsen af en ny henteordning hos borgerne, kan de offentlige miljøstationer rundt omkring vise sig at blive overflødige. Foto Peter Linderoth Sørensen.

RINGKØBING-SKJERN: Borgerne må vente lidt endnu med at få besked om, hvilken henteordning for genbrugeligt affald, politikerne i Ringkøbing-Skjern Kommune lægger sig fast på.

- Vi skal bruge lidt mere tid og få foretaget nogle yderligere beregninger, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen (S), efter at udvalget tirsdag havde sagen på dagsordenen.

I stedet kommer sagen på teknik- og miljøudvalgets møde tirsdag den 25. maj. Det haster en del, da kommunen senest om halvandet år skal have indført den nye henteordning, der også omfatter glas, metal, papir, pap, plast og drikke-og fødevarekartoner.

Annonce

I henhold til den tidsplan, udvalget har lavet, skal der efter sommerferien sættes gang i et forløb med at udarbejde en samlet opdateret affaldsløsning for genanvendeligt affald i kommunen på tværs af henteordninger, miljøstationer og genbrugspladser.

Meget tyder på, at de offentlige miljøstationer - det vil sige de "molokker", der er rundt omkring i kommunen - som udgangspunkt skal lukkes, med mindre kommunen ønsker at indsamle yderligere affaldstyper (fraktioner), end dem, der er omfattet af henteordningen.

Det er blandt andet dette, teknik- og miljøudvalget skal have drøftet, siger John G. Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Skjern Håndbold

Skjern-cheftræner efter kæmpe pokal-skuffelse: Det har været en sæson med røven i vandskorpen

Annonce