Annonce
Navne

Ny generalsekretær til Det Danske Spejderkorps

Morten Gades vigtigste opgave bliver at få organisationens nye udviklingsplan ”Vi skaber modige børn og unge” ud at leve lokalt og nationalt over de kommende år. Foto: Det Danske Spejderkorps

Den 39-årige Morten Gade bliver ny generalsekretær i Det Danske Spejderkorps.

- Det Danske Spejderkorps har en vigtig rolle for vores børn og unge - og et kæmpe potentiale, der vel aldrig har været større. Jeg glæder mig til at være med til at realisere den nye udviklingsplan - for er der noget, vi har brug for, er det modige børn og unge. Jeg vil gøre mit for at få endnu flere børn til at klatre i træer og sove udenfor. Prøve nye ting med nye venner i et socialt fællesskab, hvor der gælder andre spilleregler end i skolen eller derhjemme, siger Morten Gade i en pressemeddelelse.

Morten Gade er 39 år, og er uddannet cand.comm. i virksomhedsstudier og kommunikation.

Han har tidligere været partner i det internationale brand- og design-firma "Kontrapunkt", arbejdet som digital chef i FDB – og var med til at starte landsforeningen for rollespil, Bifrost. I de sidste tre år har Morten Gade været selvstændig og har blandt andet arbejdet for Mary Fonden, Red Barnet, Google og MP Pension.

Den nye generalsekretær bor i Birkerød med sin kæreste og to børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Fødevareforsyningen skal sikres trods lukkede grænser

Læserbrev: Følgerne af coronavirussen er mange, og en af dem risikerer snart at få konsekvenser for danske landbrug og gartnerier. Lige nu frygter landmænd i Tyskland, at årets avl af hvide asparges rådner op, fordi sæsonarbejdere fra Østeuropa ikke kan komme frem som følge af de grænsekontroller, flere EU-lande har indført. Problemet han hurtigt blive aktuelt i Danmark, når sæsonen i frilandsgartnerierne starter om en måned. I sidste uge annoncerede Tyskland et decideret indrejseforbud for sæsonarbejdere. Det betyder, at op imod 300.000 østeuropæere, der er en helt afgørende forudsætning for den tyske landbrugssektor, må blive hjemme. Også sæsonarbejdere, der bruger Tyskland som transitland til for eksempel at komme til Danmark, rammes af forbuddet. Det må vække bekymring i den danske landbrugs- og fødevaresektor. I Tyskland og Frankrig har myndighederne ligefrem opfordret til, at folk, der ikke kan varetage deres arbejde på grund af coronavirus, i stedet tilbyder deres arbejdskraft på markerne. Men behovet for hænder er stort, og nogle funktioner kræver speciel viden og erfaring. Derfor er fælleseuropæiske løsninger også afgørende. I Danmark har såvel fødevareminister Mogens Jensen som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sagt, at det er vigtigt, at EU-landene samarbejder, så de nødvendige fødevarer og arbejdskraft fortsat kan komme ind i Danmark, selvom der er indført grænsekontrol. Det er Europa-Kommissionen, der koordinerer arbejdet med at få Europa til at hænge sammen transportmæssigt under krisen. Kommissionen har udarbejdet retningslinjer for den fri bevægelighed for personer, der varetager kritiske funktioner. Her betragtes sæsonarbejdere i landbrugssektoren nu som personer, der varetager en kritisk funktion – fødevareforsyning – og det skal derfor sikres, at de kan nå frem, selv om de krydser en grænse undervejs. Da landene begyndte at lukke deres grænser i midt-marts, var der rapporter om, at både dyr og medicinsk udstyr holdt i kø ét til to døgn. Kommissionen krævede på den baggrund ”grønne korridorer”, som skulle sikre, at vareleverancer ikke blev blokeret. En grøn korridor et særligt vejspor ved grænsen, som det højest må tage 15 minutter at krydse – nok til for eksempel at helbredsscreene chaufføren. Det arbejde har bidraget til at nedbringe ventetiderne ved grænsen, og man håber nu at kunne skabe en lignende situation for sæsonarbejdere. Det bliver et stort arbejde at få EU bragt tilbage til den åbenhed, som var en realitet inden coronakrisen. I mellemtiden bliver samarbejdet om grønne korridorer afgørende for at sikre fødevareforsyningen.

Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce