Ringkøbing-Skjern

Ny fortolkning af regler for digital skiltning skal lette sagsgang

I fremtiden kommer der formentligt flere digitale skilte som her i Viborg. Tirsdag godkendte teknik- og miljøudvalget nye retningslinjer, der skal gøre det lettere at navigere i reglerne på området. Arkivfoto.
Reviderede retningslinjer og en ny fortolkning af reglerne for digital virksomheds- og informationsskiltning skal gøre det lettere at navigere i mulighederne på området i kommunen.

RINGKØBING-SKJERN: Det skal være lettere at finde rundt i lovgivningen for digitale skilte i byområder i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Sådan lyder meldingen fra teknik- og miljøudvalget, efter udvalget tidligere på året behandlede en sag om digital skiltning og måtte sande, at reglerne på området var lidt mudret formuleret.

Derfor har man nu godkendt nye retningslinjer og et fortolkningsbidrag, som skal gøre det mere klart, hvad man kan, når det drejer sig om digital skiltning for virksomheder og informationsskiltning.

- Det handler om, at vi har haft nogle regler i kommunen, som er blevet justeret ved flere lejligheder. De var meget sammenskrevne, og der stod noget flere gange. Nu har reglerne fået et facelift, så de er blevet mere entydige, siger udvalgsformand John G. Christensen (S).

- Digital skiltning er jo noget, vi kommer til at se mere og mere til, og derfor skal der være en mulighed for, at nogle kan skilte, uden det ligner en tjekkisk motorvej, siger John G. Christensen.

Teknik- og miljøudvalget har desuden uddelegeret opgaven omkring håndtering af ansøgning for digital skiltning til administrationen, men i en periode vil ansøgningerne dog stadig være med på teknik- og miljøudvalgets møder.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Qvist vil have Vesterhav Syd-høringssvar i byrådet

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

112

Brand hos Nordsø Fisk: Flammerne brændte hul i taget

Annonce