Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ny forstander på Vestjyllands Højskole: Mit hjerte banker for skabende mennesker

Benedikte Sten Andersen, er netop tiltrådt som ny forstander på Vestjyllands Højskole i Velling. I den første tid vil der naturligvis være fokus på corona-virus, men Benedikte håber på, at efterårets og vinterens hold kan gennemføres helt efter planen. Foto: Johan Gadegaard
Benedikte Sten Andersen glæder sig til at føre Vestjylland Højskole videre. Hendes hjerte banker for dans, teater, musik, billedkunst, natur, cykling og bæredygtig udvikling.
Annonce

Velling: Normalvis ville man nok forvente en reception, når en højskole besætter så afgørende en post som forstanderstillingen. Men det var i denne omgang forhindret af coronaen, der i det hele taget er en central overskrift for Benedikte Sten Andersen lige nu.

- Dels er der en række sundhedsmæssige forholdsregler, vi skal overholde, men der er også en forandring i måden, vores kursister og potentielle kursister reagerer på lige nu, forklarer Benedikte Sten Andersen.

Vestjyllands Højskole har som alle andre højskoler i Danmark stået næsten tom de sidste tre måneder, og skolens program for korte sommerkurser kommer også til at blive påvirket af Coronaen. Særligt i juni og juli vil der være ændringer i kursusprogrammet og lidt tilrettelser i de enkelte kursers indholdsbeskrivelse.

- Det er kun rimeligt, at vi skal opfylde krav til afstand og hygiejne, som alle andre i samfundet. Når det så er sagt, er det en særlig udfordring, når vi også er en kostskole, hvor folk jo spiser alle deres måltider, sover, går i bad og holder fri, siger Benedikte Sten Andersen.

- Jeg håber virkeligt ikke, at der kommer en ny bølge corona til efteråret, siger Benedikte Sten Andersen.

Annonce

Økonomien er i orden

Flere højskoler har meldt om slunkne kasser trods omfattende offentlige hjælpepakker, men Benedikte Sten Andersen understreger, at Vestjyllands Højskole er godt polstret til at stå igennem de kommende måneder.

- Det hjælper jo også på det, at vi endnu engang ser ud til at have en fyldt skole fra efteråret, siger Benedikte Sten Andersen.

- Jeg glæder mig sådan set bare til at komme i gang med at lave en rigtig god højskole. Jeg vil blandt andet bruge tiden til at få talt rigtig godt med alle medarbejdere i walk and talk, så vi finder et fælles fodfæste. Jeg kommer ikke med revolutioner, men helt klart for at understøtte den gode retning, og den profil, som højskolen har stor succes med, siger Benedikte Sten Andersen.

- Med min erfaring har jeg et stort fagligt kendskab til de musiske fag. Det er tredje gang jeg er leder, og jeg bliver bedre og bedre til at være med til at lede kreative mennesker, hvor jeg er med til at sætte rammerne, mens de kommer med indholdet. Mit hjerte brænder for musik, dans, teater og billedkunst samt for natur, cykling og bæredygtig udvikling, siger Benedikte Sten Andersen.

- Og så glæder jeg mig helt vildt til, at vi får unge mennesker i huset igen - til at høre på, hvad de har på hjerte, hvad de er optaget af, og hvad du indeholder. Man kan altid lære noget af mødet med de unge mennesker, siger Benedikte Sten Andersen.

Hun understreger også, at Højskolen stadig skal være egnens højskole.

- En højskole er et kraftfuldt sted, og vi vil fortsat være med til at understøtte al den folkeoplysning og de demokratiske processer, som vi kan. Vi vil fortsætte med at tage imod alle gode ideer, så vi ikke lukker os for meget om vores egen verden, siger Benedikte Sten Andersen.

- Coronaen har vist den styrke der ligger i folkeånd og dannelse, Som mennesker stræber vi efter at være en del af noget - en del af historien - og vi er kun noget sammen med andre, siger Benedikte Sten Andersen.

Annonce

Solid ballast

Benedikte Sten Andersen kommer med en solid ballast fra højskoleverdenen, flere musikskoler og som kulturkonsulent. Hun har overtaget forstanderboligen på Skraldhedevej 1. juni og beholder en bolig i Ry, som det er planen at udleje.

- Min søn bliver student i år. Derefter skal han ni måneder i Beredskabsstyrelsen. Han er meget optaget af klimaudfordringen. Det passer jo perfekt med et ophold på Vestjyllands Højskole, så det kunne da være rigtig hyggeligt, hvis han vælger det på et tidspunkt, siger Benedikte Sten Andersen.

Benedikte Sten Andersen i Forundringens have på Vestjyllands Højskole.  - Jeg havde hørt om Vestjyllands Højskole, før jeg søgte stillingen som forstander. Her er jo en fantastisk natur, og skolen har en bæredygtig profil, der er meget aktuelt i forhold til den grønne dagsorden. Højskolen er et kraftfuld sted - både når det handler om folkeoplysning og demokratiske processer. Alle de dele glæder jeg mig til at tage del i, siger Benedikte Sten Andersen. Foto: Johan Gadegaard

Benedikte Sten Andersen

Benedikte Sten Andersen er født i Aalborg. Hun er 60 år gammel, og har en voksen søn.

Hun er uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium i Odense i 1983, og har blandt andet arbejdet som børnekulturkonsulent. Hun er også uddannet kunst- og kulturleder fra Scenekunstens Udviklingscenter.

Benedikte Sten Andersen spiller især på den afrikanske tromme djembe, og har undervist i musik samt dans og bevægelse i både ind og udland, blandt andet på musikkonservatorier, højskoler og musikskoler. Hun har også udgivet undervisningsmateriale i at spille djembe.

Benedikte Andersen har tidligere været leder af Musikskolen i Ry og af Herning Musikskole.

Fritiden bliver brugt på musik, kunst og kultur samt cykelture i naturen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Landbobanken sænker grænsen for negativ rente: Fra nytår betaler du minus 0,6 procent på al kontant opsparing over 100.000 kroner

Skjern

Gudstjenestet flyttet fra kirke til hal

Annonce