Navne

Ny forstander på Hardsyssel Efterskole

Johan Langborg Hejsel, 39, er ny forstander på Hardsyssel Efterskole i Vejrum mellem Struer og Holstebro fra 1. august. Pressefoto
39-årige Jonas Langborg Hejsel fra Rønde bliver ny forstander på Hardsyssel Efterskole.

Holstebro: Det bliver en mand med rødderne dybt forankret i KFUM og KFUK, der fra 1. august bliver ny forstander på Hardsyssel Efterskole i Vejrum Kirkeby mellem Struer og Holstebro.

39-årige Jonas Langborg Hejsel afløser Rolf Sanderhoff, der har været i spidsen for skolen de seneste 11 år.

- Vi glæder os rigtig meget over at have fundet en forstander med rødder i de brede kirkelige ungdomsorganisationer og med stor indsigt i unges liv og tanker, siger Roan Pedersen, der er formand for bestyrelsen på Hardsyssel Efterskole.

Hardsyssel Efterskole er en værdibaseret efterskole stiftet af FDF i 1970 med 110 elever.

Vil lette presset på unge

Jonas Langborg Hejsel har erfaringer fra både efterskole og højskole og med vejledning af unge.

På Hardsyssel Efterskole vil han have ét overordnet mål: At styrke de unges selvværd.

39-årige Jonas Langborg Hejsel har hele sit voksenliv arbejdet med unge, senest som uddannelsesvejleder for unge i Syddjurs Kommune.

- Mange unge er pressede. De er blevet målt og vejet gennem hele skoletiden og stræber efter det perfekte liv, som de ser på Instagram og andre sociale medier. Vi har aldrig tidligere oplevet så mange usikre unge, siger Jonas Langborg Hejsel.

- På efterskolerne er det tilladt at være uperfekt. Her kan vi give de unge et perfekt fællesskab, som netop er kendetegnet ved, at ingen er perfekte. Det er en enorm frisættelse at opleve det som ung, siger Jonas Langborg Hejsel.

Jonas Langborg Hejsel er vokset op på en gård uden for Odder og tog oprindeligt en landbrugsuddannelse. Under uddannelsen tog han også kurser på daværende Haslev Udvidede Højskole, der havde dybe rødder i KFUM og KFUK.

- På højskolen fandt jeg ud af, at det var sjovere at arbejde med mennesker end dyr og planter. Det, at vi som mennesker kan reflektere og flytte hinanden videre i livet, synes jeg er en kæmpestor værdi, siger han.

Jonas Langborg Hejsel tog derfor en læreruddannelse og har blandt andet arbejdet som lærer på Gødvad Efterskole i Silkeborg og Rønde Efterskole på Djursland og sideløbende været aktiv i forskellige udvalg i KFUM og KFUK. Herunder som leder af ugekurser for familier på højskole.

Hardsyssel Efterskole har dybe rødder i FDF, og Jonas Langborg Hejsel kan fuldstændigt identificere sig med skolens folkekirkelige værdigrundlag.

- Jeg synes, der er en rigtig god ånd på Hardsyssel. Her er dygtige medarbejdere med lyst og evne til at møde hver enkelt ung med åbenhed, tillid og tryghed. Det er den kerne, som vi skal dyrke og sammen udvikle vores faglighed ud fra, siger han.

Et solidt ståsted

Samtidig ønsker han at styrke de tætte bånd som Hardsyssel Efterskole har til baglandet i FDF og vil gerne brede det ud til bl.a. KFUM og KFUK og KFUM-spejderne.

- Vi har en fælles interesse i at give de unge et solidt ståsted med udgangspunkt i det kristne livs- og menneskesyn. Først når man er blevet til nogen, kan man blive til noget, siger han.

Jonas Langborg Hejsel ser i øvrigt et stort potentiale i at tiltrække endnu flere efterskoleelever fra Østjylland til Hardsyssel i Vestjylland. Her spiller Holstebromotorvejen en afgørende rolle.

- I dag tager det jo kun godt fem kvarter at komme fra Aarhus-området til Hardsyssel, siger han.

Privat er Jonas Langborg Hejsel gift med Helle Langborg Hejsel, der er audiologopæd og oprindeligt stammer fra Herning. Sammen har de tre børn: Johan på fem, Storm på tre og Eva på ni måneder.

Huset i Rønde er nu sat til salg, og hele familien rykker ind i forstanderboligen ved siden af Hardsyssel Efterskole.

- Her er det planen, at vi skal bo det første år, hvor vi har brug for at være rigtig tæt på skolen for at fornemme pulsen og åndedraget. Herefter vil vi finde et hus i Hjerm, hvor vi kan bo tæt på børnenes skole og daginstitutioner, siger han.

Inden da bliver der lidt tid til at nyde sommeren. Blandt andet på KFUM og KFUK’s familielejr på Remmerstrand ved Limfjorden ikke langt fra Hardsyssel Efterskole. Har er Jonas Langborg Hejsel med i udvalget, der arrangerer lejren.

/EXP

0/0
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Portræt For abonnenter

Det ville kræve et stort gulv at skrive hele Hans Ejner Jepsens livshistorie

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer