Annonce
Skjern

Ny fjernvarmeledning i Skjern betyder mindre varmetab og mere grøn energi

Skjern Fjernvarme skal i gang med at udskifte en 40 år gammel fjernvarmeledning. Foto: Christian Baadsgaard
En udtjent fjernvarmeledning på Amagervej i Skjern bliver udskiftet med en ny og bedre model. Det betyder, at Skjern Fjernvarme fremover kan udnytte varmen bedre, tilbyde brugerne mere grøn energi og samtidig fastholde de lave priser.
Annonce

Skjern: En næsten 40 år gammel fjernvarmeledning i Skjern har aftjent sin værnepligt og er klar til at blive udskiftet med en yngre model med bedre isoleringsevnen. Skjern Fjernvarme er netop gået i gang med ledningsarbejde på Amagervej i Skjern, som skal opgradere og renovere ledningsnettet.

Lige nu er der en flaskehals i ende-ledningen, der betyder, at en del af varmen går tabt, men det undgår man med den nye, forbedrede ledning.

- Den varme, vi undgår at tabe, svarer til, hvad der kan opvarme tre-fire parcelhuse. Så det er meget, vi vinder på det. Samtidig betyder det, at vi kan aftage mere varme fra Skjern Papirfabrik og øge kapaciteten på strækningen. Vi slår altså to fluer med ét smæk, siger formand hos Skjern Fjernvarme, Peter Jensen, i en pressemeddelelse.

Annonce

468 meter

Det er de 468 meter fra vejen ind til Oldagerparken til syd for Amagerskolen, der bliver berørt. Skjern Fjernvarme vil udføre arbejdet, så det forstyrrer beboerne i området så lidt som muligt. Men de lover, at beboernes tålmodighed vil lønne sig, når arbejdet er afsluttet i slutningen af året.

- Idet vi fremover taber mindre varme og kan udnytte overskudsvarmen bedre, kan vi beholde de lave varmepriser til forbrugeren i fremtiden, hvor andre varmeværker er nødt til at sætte prisen op. Så i sidste ende er det fjernvarmebrugeren, der får glæde af arbejdet, siger Peter Jensen.

Annonce

CO2-neutral

Ringkøbing-Skjern Kommune arbejder på at gøre kommunen 100 procent selvforsynende med vedvarende og CO2-neutral energi i 2020. Med den lokale varme fra Skjern Papirfabrik, der ellers ville gå tabt, er Skjern Fjernvarme medspiller på at opnå det mål.

- Jo mere varme vi kan aftage fra papirfabrikken, og jo bedre vi kan udnytte den, jo mere CO2-neutral bliver vi. Det har især betydning i vinterperioden, hvor vi fyrer meget og har brug for en stor mængde energi. På den måde arbejder vi i samme grønne retning som kommunen, pointerer Peter Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Lørdagens coronatal: Otte nye smittede i Ringkøbing-Skjern Kommune

Debat

Vis samfundssind og sig ja til nålen

Annonce