Annonce
Ringkøbing

Ny fiskehandler har fjernet upopulær kølevogn: Nu håber han at få lov til at udvide på havnen i Ringkøbing

Felix Bak Klemens glæder sig til at være mere i Ringkøbing. I sommerperioden har han været meget i Hvide Sande, hvor hans forretning har været meget ramt af personalemangel. Foto: Kaj Poulsgaard
Fiskehuset i Ringkøbing og Slusens Fisk og Røgeri i Hvide Sande har fået ny ejer. Felix Bak Klemens har været fiskehandler hele sit liv, og han håber, at kommunen vil være med til en minimal udvidelse af fiskehuset i Ringkøbing.

Ringkøbing: Solen skinner, og der er efterårsferie i Tyskland. Det kan ses på havnen i Ringkøbing denne onsdag, hvor der er godt fyldt op ved alle de bord-bænke-sæt, der står mellem fiskehuset og havnekontoret.

Det er derfor ikke så sært, at den nye ejer af Fiskehuset i Ringkøbing og Slusens Fisk og Røgeri i Hvide Sande, Felix Bak Klemens, har det store smil på.

Felix ved imidlertid godt, at det er sådan, det er i Ringkøbing og Hvide Sande - også når vejret er anderledes barsk, for han har været ansat i forretningen de seneste 18 måneder.

Annonce

- Første gang jeg så Fiskehuset, var det et rigtig møgvejr, men tyskerne stod her alligevel i deres regntøj. De var på ferie, og der skulle lidt regn og blæst ikke forstyrre. Vi har haft en forrygende sommer, hvor jeg har arbejdet nærmest 24-7, fordi det har været svært at skaffe personale, og jeg troede egentlig, at der ville falde lidt ro på nu, men vi er bare gået over i en ny højsæson, siger Felix Bak Klemens.

Fiskehandler Felix Bak Klemens har droppet kølervognen og sat kølerne ind i spiselokalet. Det gør desværre, at han mister 20 spisepladser. Han håber derfor på velvillighed fra kommunen til en minimal udvidelse af Fiskehuset. Foto: Kaj Poulsgaard

Fiskehandler siden 10. klasse

Med den erfaring i bagagen kunne man måske tænke, at det ikke var så attraktivt at blive ejer af de to lokale fiskehuse. Men sådan ser Felix slet, slet ikke på det.

- Jeg har været fiskehandler lige siden jeg gik ud af 10-klasse for at gå i lære. Jeg elsker alt ved faget. For mig er det ikke arbejde. Jeg slapper af med det og har ikke andre hobbies. For mig har det altid været 24-7 at være fiskehandler, siger Felix Bak Klemens, der både lyder og ser ud som om, han mener det.

Felix Bak Klemens er netop fyldt 50 år. Han er vokset op ved vandet i Dragør og kom i lære som fiskehandler i Nørreports Fiskehus i København, hvor han var i alt syv år.

- Derefter var jeg soldat i Aalborg, hvor jeg faldt for den jyske mentalitet, og da jeg siden fik fem børn børn sammen med min eks-hustru, blev det for dyrt at blive boende i København, så i 2003 flyttede vi til Fredericia, siger Felix Bak Klemens.

I fynske Båring og østjyske Fredericia har Felix Bak Klemens arbejdet i flere fiskeforretninger. En dag fik Fredericia Fisk en voksenlærling fra Hvide Sande. På den måde fik Felix en kontakt til det vestjyske, der nu har ført til, at han er blevet fiskehandler i de to fjordbyer.

Fiskehandler Felix Bak Klemens har været fiskehandler hele sit liv. Han elsker sit job, som han bruge al sin tid på. Foto: Kaj Poulsgaard

- Jeg havde flere gange været ved den tidligere ejer Dann Langgaard for at høre, om han ikke ville sælge. Der var jo langt at køre fra Løgstør, hvor han bor. Dann blev desværre ramt af sygdom dagen efter hans andet vaccinationsstik mod corona. Det gjorde turen endnu længere, og derfor valgte han at sælge nu, siger Felix Bak Klemens.

Hans arbejdsdag begynder klokken 05.30, hvor han tager ned på auktionen og køber fisk i Hvide Sande, hvor han bor.

- Frisk fisk er altafgørende for en forretning som Fiskehuset. Derfor er det fantastisk, at vi kan købe alle råvarerne i Hvide Sande. Det skal vi udnytte meget bedre, siger Felix Bak Klemens.

- I dag fungerer Fiskehuset meget som en grill med friturestegte fisk med pommes frites til. Det er fint nok, men jeg har en ambition om, at niveauet skal hæves. Det kan for eksempel være med en kok bag disken og et ændret menukort. Det er en af de ting, jeg vil fokusere på, siger Felix Bak Klemens.

Annonce

En lille udvidelse, tak

Den tidligere ejer blev upopulær hos mange, fordi han havde en kølervogn stående på Fiskehusets parkeringsplads. Den larmede, tog udsigten over havnen og spredte lugten af fisk.

Jeg ønsker ikke at være upopulær hos borgerne i Ringkøbing. Tværtimod skal Fiskehuset været kendt som et sted med rigtig god service og betjening. Derfor har jeg også fjernet kølervognen med det samme.

Felix Bak Klemens, Fiskehandler i Ringkøbing og Hvide Sande

- Jeg ønsker ikke at være upopulær hos borgerne i Ringkøbing. Tværtimod skal Fiskehuset Ringkøbing været kendt som et sted med rigtig god service og betjening. Derfor har jeg også fjernet kølervognen med det samme. Det betyder desværre, at det fine lokale, hvor vores kunder kunne spise i dårligt vejr, er fyldt op med kølerdiske. Det er en skam - ikke bare for os, men også for turisterne og Ringkøbing. Jeg håber derfor, at kommunen vil se velvilligt på en ansøgning om at udvide Fiskehuset to meter hen mod den gamle kran, der er taget ud af drift, siger Felix Bak Klemens.

Han har også en ide om en tømmerflåde, hvor man kan sidde at spise.

- Det har de i flere andre byer, og kommunen her synes heldigvis også, at det er en god ide, så måske får vi det, siger Felix Bak Klemens.

- Jeg skal tale med kommunen om 14 dage. Der håber jeg, at de vil være velvillige. Jeg ved godt, at de har tilbudt, at Fiskehuset kan bygge et kølerhus i Indianerlandsbyen. Men det er for det første en meget dyr løsning, som jeg ikke umiddelbart har råd til, og for det andet ikke praktisk i hverdagen, siger Felix Bak Klemens, der kun forventer flere spisende gæster i fremtiden.

Annonce

Mange nationaliteter

Felix Bak Klemens håber i øvrigt, at han har fået løst personalemanglen i Hvide Sande, så han selv kan få lov til at være lidt mere i Ringkøbing.

- Jeg har fået ansat en stribe rigtig dygtige mennesker i Hvide Sande - blandt andet en fra Thailand, en fra Somalia og to tyskere, siger Felix Bak Klemens.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Læser er bekymret for udrykningskøretøjer ved ny smal vejstrækning: Ambulance sad fast

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Anders har gået fra Nr. Lyngvig til Bruxelles og nærmer sig målstregen i Paris: - Det bliver nu rart at komme hjem og sove i min egen seng

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Skjern

Nye grunde på vej i Skjern: Gammelt rensningsanlæg snart klar til udstykning

Ringkøbing

Christian er ny forperson i West Coast Pride: Jeg vil altid kæmpe for dem, der har det sværere end mig

Ringkøbing

Fem år gammel sø i populær bydel graves op og gøres dybere: Den er groet til i høje planter

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Når man er ligeglad med kørekortet, koster det bilen

Ringkøbing

Se video: Motocross-akrobaterne Alex og Pat flyver over Nygade

Skjern

Nattens konger: Snedige betjente snød knallertkørere med bagholdsangreb

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Vestjylland

Fire firmaer fik bilerne tømt for værktøj

Ringkøbing For abonnenter

Cathrine fra Ringkøbing skal med fregatten 'Esbern Snare' for at jagte pirater i Guinea-bugten

Debat

Dit valg er vigtigt. Derfor giver vi gratis adgang til alt vores valgstof

Annonce