Annonce
Ringkøbing

Ny ferieby skal skabe liv i Ringkøbing

Ranonia vil kunne skabe nyt liv i Ringkøbing. Tegningen giver dog kun et indtryk af, i hvad retning, projektmagerne forestiller sig, projektet peger; det kommer højst sandsynligt til at se anderledes ud.

Ferieprojektet Ranonia præsenteres nu for borgerne på et borgermøde 5. februar i Rådhushallen.

RINGKØBING: - Det kan godt være, at Ranonia vil tage min udsigt over fjorden fra borgmesterkontoret. Men det lever jeg nu fint med, for projektet vil tilføre Ringkøbing nyt liv, siger borgmester Hans Østergaard (V).

Han var med på pressemødet, da planerne for Ranonia - Ringkøbings nye ferieby blev præsenteret i Rådhushallen.

Det er også her, at der 5. februar klokken 19 til 21 holdes et borgermøde, hvor projektmagerne bag Ranonia orienterer offentligheden om planerne.

Forinden er de nærmeste interessenter på Ringkøbing Havn blevet orienteret på et dialogmøde 22. januar.

Erhvervsvækst Ringkøbing har gennem længere tid arbejdet med planerne om en udvikling af Ringkøbing Havn, herunder feriebyen Ranonia, der placeres som en del af havnen.

- Vi præsenterede de overordnede tanker allerede i 2017 og har siden oplevet stor interesse for Ranonia. Derfor går vi videre med projektet, siger Finn Juhl, koordinator for Erhvervsvækst Ringkøbing.

Det er inden for cirklen, at Ranonia skal opføres.

Ambitiøse palner

Planerne for Ranonia er skabt i et samarbejde mellem Erhvervsvækst Ringkøbing og Arkitektfirmaet Bo Christensen, og ambitionerne er store.

Alt afhængig af udformningen og boligtyper skal Ranonia kunne omfatte op til 250 boligenheder og eventuelt også husbåde.

Bo Christensen understreger, at Ranonia skal spille sammen med den gamle bydel i Ringkøbing.

- Vi er inspireret af det historiske og det maritime i udviklingen af Ranonia. Vi har dyb respekt for Ringkøbings historiske særkende, ikke mindst placeringen ved havnen og Ringkøbing Fjord, siger han.

Ambitionen er at skabe en ny ferieby, der vil være en attraktion i sig selv, og som kan tiltrække turister, der har lyst til at bo i en levende købstad som Ringkøbing - tæt på fjorden, naturen og Vesterhavet.

Feriebyen vil - når alle lejligheder er fyldt op - kunne rumme 800-1000 mennesker, og det vil skabe liv i Ringkøbings gader.

- Ranonia vil være en gevinst for byen. Så mange feriegæster vil være med til at løfte Ringkøbing - for eksempel være med til at skabe et grundlag for byens forretninger og restauranter, siger Hans Østergaard.

Annonce

Næste skridt

Borgmesteren er før blevet præsenteret for tankerne bag projektet.

- Næste skridt er, at vi modtager en formel projektansøgning, som både administrationen og byrådet skal vurdere, siger Hans Østergaard.

Han er dog glad for, at projektmagerne allerede på dette tidlige tidspunkt vil involvere borgerne mest muligt.

- Personligt hæfter jeg mig ved, at projektudviklerne har tænkt dialogen med både havnen og resten af Ringkøbing tidligt ind i projektet, siger han.

Bo Christensen understreger, at projektet langt fra er tegnet færdigt - netop for at gøre plads til bidrag fra borgerne.

- Det er næsten stensikkert, at det ikke kommer til at se ud lige som de skitser, vi præsenterer på borgermøderne, siger han.

Borgermøderne arrangeres i øvrigt i samarbejde Ringkøbing Udviklingsforum, der har fået den opgave at koordinere oplysningsmøderne.

Annonce

Lydhøre projektmagere

- Vi er netop sat i verden for at være med til at koordinere de mange spændende projekter, der blandt andet indgår i Helhedsplan for Ringkøbing.

Ranonia er et af disse projekter, og derfor stiller vi os gerne til rådighed for denne del af arbejdet med at skabe et nyt og spændende projekt i Ringkøbing, siger formanden for udviklingsforum, Hans Christian Vestergaard.

Han håber lige som Finn Juhl, at mange vil dukke op til mødet 5. februar.

- Vi er klar over, at det er et stort projekt, vi forsøger at søsætte. Derfor er vi meget lydhøre og interesserede i at komme i dialog med borgerne om Ranonia-projektet. Vi er sikre på, at de har gode ideer og forslag til det, der kan gøre ideen endnu bedre, fastslår Finn Juhl, der opfordrer alle interesserede i at møde op.

Der er ikke lagt nogen tidsplan for realiseringen af Ranonia-projektet; det afhænger af forskellige forhold.

Men Finn Juhl oplyser, at der allerede har været henvendelser fra potentielle investorer, der ville høre nærmere om planerne for feriebyprojektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Ringkøbing

Politi efterlyser fedladen værktøjstyv: Blev fanget på byggecenters videokamera

Annonce