Annonce
Ringkøbing

Ny fødselsrekord i Ringkøbing-Skjern - og mange små tilflyttere

Ekstramange nye, små vetjyder så dagens lys i 2017. Arkivfoto: Jens Astrup/Scanpix 2017

Ringkøbing-Skjern: For andet år i træk er der kommet rekordmange små, nye vestjyder til verden. Helt præcis har mødre i Ringkøbing-Skjern Kommune født 579 nye borgere i 2017. Der er tre flere end i 2016, hvor 576 børn kom til verden i kommunen.

- Det er måske ikke meget, men vi slår 2016, og tallet ligger på et pænt niveau, siger Jette Haislund, leder af sundhedsplejen i Ringkøbing-Skjern Kommune, beskedent.

I de seneste år har fødselstallet ligget stabilt omkring de 500, men i fjor tog tallet et hop opad, og det høje niveau er fastholdt i 2017. Det giver travlhed, men endnu mere glæde hos den kommunale sundhedspleje.

Oven i de 579 indfødte er der imidlertid også kommet en masse små tilflyttere til Ringkøbing-Skjern, fortæller Jette Haislund:

- Vi har fået 36 tilflyttere mellem 0-10 måneder, og det, synes vi, er ret flot. Til sammenligning fik vi i 2016 25 tilflyttere på 0-10 måneder, siger hun.

Annonce

Småbørnsfamilier flytter mod vest

De mange nye tilflyttere, der tager mor og far med til kommunen, er et positivt tegn, mener Jette Haislund:

- Vi synes, det er godt, og det er måske, fordi vi er gode til at sætte os selv på landkortet som en familievenlig kommune, siger hun.

Men kan de gode tider med mange nye små blive ved? Umiddelbart ja, lyder det fra sundhedsplejen.

- Prognosen fra Regionshospitalet i Herning ser også pæne ud for de første måneder af 2018, siger Jette Haislund.

Af gode grunden kan man ikke se meget længere ud i fremtiden, da de vordende mødre først lige skal finde ud af, at de er gravide.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce