Ringkøbing

Flere turister, arbejdspladser og indbyggere: Ringkøbing-Skjern skal være et lysende fyrtårn

Vandsportsfestivalen Waterz i Hvide Sande er hvert år med til at trække et internationalt felt af surfere til vestkysten. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Ringkøbing-Skjern Kommune arbejder på en ny eventstrategi, der skal brande kommunen såvel nationalt som internationalt - målet er at tiltrække flere turister, investeringer, arbejdspladser og indbyggere.

Ringkøbing-Skjern: Den internationale vandsportsfestival Waterz har vind i sejlene, det nyskabende elbilrace Westwind24 har åbnet porten til garagen, og med et tredje, årligt event inden for sport, kultur eller erhverv vil Ringkøbing-Skjern Kommune kunne lyse op som et fyrtårn, der kan tiltrække flere turister, investeringer, arbejdspladser og indbyggere.

Det er i hvert fald grundtanken bag en ny eventstrategi, der lige nu er under udarbejdelse.

Da medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget tirsdag drøftede et oplæg til strategien, var det med en vis skelen til, at sådanne, tre tilbagevendende fyrtårns-events vil være med til at "skabe unikke og livsbekræftende oplevelser, der fører til ny viden og udsyn for kommunens borgere og gæster":

- Vi havde en lang snak om det. Det ser godt ud, og først og fremmest glæder vi os over, at vi har fået lavet en strategi, siger formanden for udvalget, Erik Viborg (V).

Det ser godt ud, og først og fremmest glæder vi os over, at vi har fået lavet en strategi

Erik Viborg (V), formand, kultur- og fritidsudvalget

Et godt pejlemærke

Kultur- og fritidsudvalget valgte at indstille den nye eventstrategi til godkendelse i byrådet. Hvis udfaldet bliver det samme i erhvervs- og vækstudvalget, så forventer Erik Viborg, at strategien snart er klar til at blive luftet ude i virkeligheden.

Ifølge formanden for kultur- og fritidsudvalget vil eventstrategien stå som et godt pejlemærke internt i kommunen, og ude blandt borgerne vil det blive nemmere "at se, hvad vi gerne vil", som Erik Viborg formulerer det.

I dag modtager to store events økonomisk støtte via kommunens vækstpulje: Waterz, der er Skandinaviens største vandsportsfestival med base i Hvide Sande, modtager til og med 2021 årligt 875.000 kroner, mens der i år og næste år er afsat to millioner kroner til projektet med at skabe et elbilrace, Westwind24, rundt om Ringkøbing Fjord.

Der ud over støtter kommunen - fortrinsvis i form af serviceydelser - events som Bork Festival, Ringkøbing Fjord Jazzfestival, Ramsing Cup i Spjald og Hvide Sande Masterclass.

0/0
Annonce
Kultur For abonnenter

Esbens elektriske Eldorado fylder hele huset: Jeg er vaccineret med en grammofonstift

Annonce
Annonce
Ringkøbing

Gamle Dage Ekstra: Fjordstien fylder 100 og er en af de ældste naturstier i Danmark

Kultur

Vores Smag: Helleflynder i forårstøj

Ringkøbing

På Vej: Ringkøbing by night

Ringkøbing

Shoppepause: Sofaen skaber vigtige relationer

Ringkøbing

Se billederne: Fantastisk påskevejr gav kunsthåndværkermarkedet en god premiere

Ringkøbing

En dag på butikssofaen: Is i farvandet, en ny bluse - og så videre til Toscana

Ringkøbing For abonnenter

Hinges nye hus: Oliventræerne er blevet vores nye babyer

Ringkøbing

Erhvervsfolk køber gammelt posthus: Vores ultimative drøm er et diskotek