Ringkøbing

Flere turister, arbejdspladser og indbyggere: Ringkøbing-Skjern skal være et lysende fyrtårn

Vandsportsfestivalen Waterz i Hvide Sande er hvert år med til at trække et internationalt felt af surfere til vestkysten. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Ringkøbing-Skjern Kommune arbejder på en ny eventstrategi, der skal brande kommunen såvel nationalt som internationalt - målet er at tiltrække flere turister, investeringer, arbejdspladser og indbyggere.

Ringkøbing-Skjern: Den internationale vandsportsfestival Waterz har vind i sejlene, det nyskabende elbilrace Westwind24 har åbnet porten til garagen, og med et tredje, årligt event inden for sport, kultur eller erhverv vil Ringkøbing-Skjern Kommune kunne lyse op som et fyrtårn, der kan tiltrække flere turister, investeringer, arbejdspladser og indbyggere.

Det er i hvert fald grundtanken bag en ny eventstrategi, der lige nu er under udarbejdelse.

Da medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget tirsdag drøftede et oplæg til strategien, var det med en vis skelen til, at sådanne, tre tilbagevendende fyrtårns-events vil være med til at "skabe unikke og livsbekræftende oplevelser, der fører til ny viden og udsyn for kommunens borgere og gæster":

- Vi havde en lang snak om det. Det ser godt ud, og først og fremmest glæder vi os over, at vi har fået lavet en strategi, siger formanden for udvalget, Erik Viborg (V).

Det ser godt ud, og først og fremmest glæder vi os over, at vi har fået lavet en strategi

Erik Viborg (V), formand, kultur- og fritidsudvalget

Et godt pejlemærke

Kultur- og fritidsudvalget valgte at indstille den nye eventstrategi til godkendelse i byrådet. Hvis udfaldet bliver det samme i erhvervs- og vækstudvalget, så forventer Erik Viborg, at strategien snart er klar til at blive luftet ude i virkeligheden.

Ifølge formanden for kultur- og fritidsudvalget vil eventstrategien stå som et godt pejlemærke internt i kommunen, og ude blandt borgerne vil det blive nemmere "at se, hvad vi gerne vil", som Erik Viborg formulerer det.

I dag modtager to store events økonomisk støtte via kommunens vækstpulje: Waterz, der er Skandinaviens største vandsportsfestival med base i Hvide Sande, modtager til og med 2021 årligt 875.000 kroner, mens der i år og næste år er afsat to millioner kroner til projektet med at skabe et elbilrace, Westwind24, rundt om Ringkøbing Fjord.

Der ud over støtter kommunen - fortrinsvis i form af serviceydelser - events som Bork Festival, Ringkøbing Fjord Jazzfestival, Ramsing Cup i Spjald og Hvide Sande Masterclass.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Annonce