Annonce
Danmark

Ny drive-in test afslører corona i stor stil: 16 i regionen er smittet

Patienter kører ind i en teltoverdækket sluse på hospitalet i Skejby, hvor de får taget et skrab, mens de sidder i bilen. Foto: Tonny Foghmar, Aarhus Universitetshospital.
16 i Region Midtjylland er smittede med corona. Søndag aften havde 71 - sendt af vagtlægen - benyttet sig af Aarhus Universitetshospitals tilbud om at få lavet en rullende drive-in test for corona.

AARHUS: Den nye drive in-test for coronavirus afslørede i weekenden 15 nye tilfælde af smittede midtjyder, så det samlede antal smittede er oppe på 16.

- Testen afslørede 15 tilfælde af folk, som er blevet smittet af virussen. Dermed er det samlede antal i Region Midtjylland oppe på 16, siger ledende overlæge Lars Østergaard fra Aarhus Universitetshospital til P4 Østjylland.

Han fortæller, at alle patienter har det - efter omstændighederne så godt - at de er sat i karantæne hjemme hos dem selv. Ifølge avisens oplysninger skulle størstedelen af de smittede være blevet smittet i Schweiz og Østrig.

872 mennesker i Danmark var søndag blevet testet. 35 var smittede med virussen, viser de seneste tal fra Sundhedsstyrelsen. 628 mennesker i Danmark er i karantæne, ifølge tallene fra søndag aften. Det skal dog understreges, at Sundhedsstyrelsen endnu ikke mandag har offentliggjort sine nyeste tal.

71 er kørt direkte ind til Aarhus Universitetshospitals nye tilbud om en drive-in test for coronavirusset. Det var status søndag aften.

- Tallet fortæller, hvor mange patienter, der er blevet henvist dertil af praktiserende læger og vagtlægen, siger pressechef Lars Elgård Pedersen fra Aarhus Universitetshospital.

Lørdag åbnede Aarhus Universitetshospital en ny drive-in test for personer, som mistænkes for at være smittet med coronavirus. Det foregår ved, at personer, der har symptomer på virusset, og som er blevet henvist af en læge, kører til sygehuset. Mens de holder i deres bil, vil de blive testet via et skrab fra halsen.

- Meningen er, at vi kan tage væsentligt flere test på den her måde i forhold til, hvis personerne skal ind på sygehuset. For når personen kan blive testet i sin bil, så skal vi ikke efterfølgende rengøre en stue, forklarer overlægen fra hospitalet, Lars Østgaard.

- Alt i alt vil det være væsentligt mere effektivt, siger Lars Østergaard.

Sygehuset har opstille et telt, hvor patienterne kører hen i deres biler. Her står personale klar til at kunne udføre testen. Overlægen understreger, at det kun vil være personer, der i forvejen er henvist af deres læge, som kan testes. I flere andre lande, blandt andet Storbritannien og Sydkorea, er der set lignende tiltag. Initiativet på Aarhus Universitetshospital er det første af slagsen i Danmark.

Drive-in testen suppleres med en mobil klinik, der kan rulle ud til borgere i hele Region Midtjylland.

- Vi etablerer et udgående team sammen med præhospitalet i regionen, hvor vi sender en redder og en sundhedsperson ud til folk, der ikke selv er i stand til at køre ind til sygehuset, siger Lars Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce