Annonce
Navne

Ny direktør for UCH: Fra Harboøre til Miljøministeriet - og så hjem til Jylland igen

Nanna Seidelin, den nye direktør for UCH, er et aktivt mennesker, der både dyrker styrketræning og spinning og går til standarddans med sin mand. Og så sidder hun i øvrigt i bestyrelsen for teknologivirksomheden Ohmatex og for Universe Science Park. - Man får inspiration til sit eget arbejde ved at have bestyrelsesposter, mener hun. Foto: Johan Gadegaard
Nanna Seidelin, UCHs nye direktør, har et imponerende CV. Men hun er også en kvinde med begge ben solidt plantet på jorden, hvilket ikke mindst kan tilskrives hendes opvækst i Harboøre.

Holstebro: I mandags havde den nye direktør for Uddannelsescenter Holstebro (UCH) sin første arbejdsdag, der bød på en cykeltur rundt på skolen, kaffemøde med ledergruppen, møde med chefgruppen - og en stor, flot buket velkomstblomster.

Direktøren fik dog ikke hilst på eleverne - de har nemlig stadig ferie.

Den 52-årige Nanna Seidelin er uddannet biolog, har arbejdet i Miljøministeriet, har en MBA i ledelse og sidder i flere bestyrelser. Men man skal passe på med at sætte hende i bås og tro, at man med de oplysninger ved, hvad "hun er for én".

Annonce

For eksempel er den nye direktør med det flotte CV opvokset i Harboøre som datter af en fisker og en hjemmegående husmor. Og opvæksten ved hav og anden natur har sat sit præg på Nanna Seidelin på flere måder.

Allerede i gymnasiet - hun gik på Det kristne Gymnasium i Ringkøbing - blev hun interesseret i biologi, og den interesse førte hende til Odense Universitet (nu Syddansk Universitet), hvor miljø og bæredygtighed blev en drivkraft for hende under biologistudiet.

Seks år i ministeriet

Selvom Nanna Seidelins første job efter eksamen i 1997 var som timelærer på HTX i Svendborg, søgte hun snart videre mod hovedstaden og miljøministeriet, hvor Svend Auken (S) på det tidspunkt var miljøminister. I seks år arbejdede Nanna Seidelin med risikovurdering af kemikalier og pesticider blandt andet i landbruget.

- Min interesse for miljø og bæredygtighed er noget af det, jeg gerne vil tage med ind på UCH; mere bæredygtighed i uddannelserne. UCH er allerede i gang med flere initiativer. Som faglært kan du faktisk få ret meget indflydelse på miljøet. Tag for eksempel en uddannelse som ernæringsassistent - med den får du jo direkte indflydelse på madspild, siger hun.

Er det din opvækst, der har givet dig interessen for bæredygtighed og miljø?

- Altså, jeg er jo opvokset tæt på havet og naturen, så det har da helt sikkert haft indflydelse. I hvert fald er det mine rødder i Harboøre, der har været en stor del af min motivation for at søge stillingen her på UCH: At kunne arbejde på min hjemegn og til gavn for det område, jeg er vokset op i, siger hun.

- Jeg er lige kommet hjem fra ferie i Gjellerodde. Jeg elsker naturen i området og det udsyn og den ro, man får, når man kigger ud over Vesterhavet, siger UCH-direktør Nanna Seidelin. Foto: Johan Gadegaard

Efter seks år i miljøministeriet besluttede Nanna Seidelin og hendes mand, Michel, at de havde fået den dosis København, de havde brug for. De havde fået deres første barn, nummer to var på vej, og i 2003 valgte de at flytte "hjem til Jylland", fordi det - med Nanna Seidelins egne ord - "virkede mere trygt for børn at vokse op her".

Parret slog sig ned i Silkeborg, hvor de stadig bor, og Nanna fortsatte med at arbejde med miljø og bæredygtighed blandt andet hos Vestas, og med erhvervsudvikling inden for grøn energi og miljøteknologi flere steder i Region Midtjylland frem til 2012. Sideløbende tog hun en MBA i ledelse, som hun færdiggjorde i 2011.

Annonce

Hygger sig med skole

I 2012 skiftede Nanna Seidelin spor og begyndte at arbejde med uddannelse. Hun blev direktør for Naturvidenskabens Hus i Bjerringbro.

- Hvorfor? Jamen, det var en spændende ledelsesudfordring, og jeg ville gerne være med til at inspirere flere børn og unge til en uddannelse inden for naturfag og teknologi. Vi samarbejdede blandt andet en del med virksomheder om skolebesøg, så de unge kunne få et job-perspektiv på deres uddannelse. Altså; hvad kan man overhovedet arbejde med, når man har taget den her uddannelse?, forklarer Nanna Seidelin.

I 2019 gjorde hun noget usædvanligt. Hun sagde sit job op uden at have et andet. Og ikke fordi hun var utilfreds.

- Vi var nået langt i Naturvidenskabens Hus. Organisationen var tredoblet, vi havde en sund økonomi - og jeg havde lyst til at prøve noget andet. Det var et godt tidspunkt, forklarer hun og fortsætter:

- Og når jeg skal hygge mig, så går jeg i skole!

Så Nanna Seidelin lod sig indrulle på Aalborg Universitet, hvor hun læste ledelses- og organisations-psykologi et år.

Annonce

Slog hurtigt til

I 2020 blev hun ansat som erhvervschef på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

- Jeg kan rigtigt godt lide at arbejde med uddannelse, blandt andet fordi manglen på faglærte  er én af de samfundsudfordringer, vi ikke har løst endnu. Jeg har et ønske om at være med til at skaffe de rigtige kompetencer til erhvervslivet her i Midt- og Vestjylland. Og så kan jeg godt lide mangfoldigheden - både på Herningsholm og her på UCH - hvor der er alle mulige forskellige uddannelser og interessenter, siger Nanna Seidelin, der ikke var i tvivl om, at hun ville søge jobbet i Holstebro, da hun blev opmærksom på det.

Nanna Seidelin

52, født og opvokset i Harboøre.

Student fra Det kristne Gymnasium i Ringkøbing.

Læste biologi ved Odense Universitet, nu Syddansk Universitet, og var færdig i 1997.

1997-2003: Ansat ved Miljøministeriet.

2003-2012: Arbejdede flere steder i Region Midtjylland med erhvervsudvikling indenfor grøn energi og miljøteknologi samt i Vestas med bæredygtighed.

2012-2019: Direktør for Naturvidenskabens Hus i Bjerringbro.

2019-2020: Læste ledelses- og organisationspsykologi ved Aalborg Universitet.

2020-2021: Erhvervschef på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

2021-: Direktør for Uddannelsescenter Holstebro (UCH).

Har en MBA i ledelse fra 2011.

Gift med Michel, der også er uddannet biolog og stammer fra Odense. I dag er han direktør for en it-virksomhed i Aarhus.

Parret har den 21-årige datter, Minna, og den 18-årige søn, Søren. Familien bor i Silkeborg.

- Det var lidt hurtigt, jeg måtte forlade Herningsholm, men det var altså nu, at jobbet som direktør for UCH var slået op. Jeg kendte UCH fra samarbejdet KompetencePartner MidtVest og vidste, at det er en veldrevet skole med kompetente medarbejdere - og jeg havde lyst til at have det øverste ansvar. Så jeg rakte ud efter muligheden og var så heldig, at de valgte mig, smiler hun.

Annonce

Den vigtige brobygning

Der er rift om de unge. Man vil gerne have flere, der tager erhvervsfaglige uddannelser, og senest har vi set en udregning, der siger, at hver femte unge burde blive sosu-assistent, hvis der skal være nok af dem i fremtiden. Hvad er det for en uddannelsesjungle, de unge skal navigere i - og hvad kan du og UCH tilbyde dem?

- Det er helt vildt svært for dem. Det er enormt vigtigt med bro-bygning; at de får den inspiration, der kan give dem et godt grundlag at tage en beslutning på. Erhvervsuddannelserne er ofte lidt usynlige, mens der fra folkeskolen går en stor hovedvej direkte til det almene gymnasium, STX. De senere år er der generelt i Danmark gået lidt for mange til STX  - for en del unge er det måske det lette valg, de følger bare kammeraterne. Vi skal give dem en mulighed for at træffe et kvalificeret valg. Ved grundig information vil flere opdage, at der er rigtigt mange, spændende uddannelser på UCH, mange muligheder for videreuddannelse, hvis det er det, man vil, og ikke mindst at der er mangel på faglærte og derfor gode muligheder for at få et arbejde bagefter, siger Nanna Seidelin.


Jeg kan rigtigt godt lide at arbejde med uddannelse, blandt andet fordi det er én af de samfundsudfordringer, vi ikke har løst endnu. Jeg har et ønske om at være med til at skaffe de rigtige kompetencer til erhvervslivet her i Midt- og Vestjylland.


Hendes 18-årige søn går på STX og skal starte på tredje år her efter sommerferien. Den 21-årige datter har sabbatår og arbejder som pædagogmedhjælper.

- Sabbatår er rigtigt godt, hvis ikke man ved, hvad man vil. Og så er det rigtigt godt at lære at passe et arbejde, mener Nanna Seidelin.

Hun har formet et intro-program for sig selv, så hun kommer rundt og prøver at være med ved alle uddannelserne på UCH.

- Jeg vil snakke med elever og lærere for at vide lidt mere om, hvad der foregår i klasselokalerne, værkstederne og køkkenerne, siger hun.

Annonce
Skjern For abonnenter

Økonomisk trængte står i kø for at få råd og vejledning: Marianne afviser flere på grund af mangel på frivillige rådgivere

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Klar besked til 800 festdeltagere efter to coronasmittede: Bliv testet så hurtigt som muligt

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Rokader i Skjern Håndbold

Ringkøbing

Gør-det-selv-folket og hobby-bygge-manden får i dag en ny favorit-genbrugsbutik

Debat

Naturkraft: Det er en god idé at have viden, før man afviser noget

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Udsatte unge cyklede til Frankrig og fandt vejen til et bedre liv: - Hele mit liv har forandret sig

Navne

Mindeord: - Nu er det sjove forbi, lød de sidste ord, inden 92-årige Johannes Kirk fra Spjald sov ind

Ringkøbing

Mistanke om corona-varianten Omikron på Ringkjøbing Gymnasium – 1. g’erne er sendt hjem

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Ringkøbing-Skjern

Snart er der hjælp til vaccine-presset: Læger må vaccinere mod corona i egen praksis

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Boligforening indgår aftale om specialpris: 1700 beboere tilbydes at skifte el-selskab

Ringkøbing-Skjern

Vindernumre i Lions Julelotteri 2021

Annonce