Annonce
Portræt

Ny centerleder i Kloster: Marlene glæder sig til at stå i spidsen for landsbyens mødested

- Jeg har det godt med at være i et servicefag, siger Marlene Pedersen, der 1. oktober overtager jobbet som leder i Holmsland Idræts- og Kulturcenter i Kloster. Foto: Jørgen Kirk
50-årige Marlene Pedersen fra Ringkøbing tiltræder 1. oktober stillingen som leder i Holmsland Idræts- og Kulturcenter.

Kloster: Den ligger sådan set lige til højrebenet; at Marlene Pedersen skal være ny leder af Holmsland Idræts- og Kulturcenter.

Da stillingen senest var ledig i starten af 2015, var hun meget interesseret, men det harmonerede blot ikke med, at hun netop var begyndt på en uddannelse som socialrådgiver.

- Jeg har villet det her i mange år. Det er nok her, jeg brænder mest, og hvis jeg skal give det en chance, så er det nu, siger 50-årige Marlene Pedersen om det centrale omdrejningspunkt i landsbyen med godt 600 indbyggere.

Hun er oprindeligt fra Vejle, men familien har i mange år boet i Kloster, hvor de to sønner har dyrket håndbold, fodbold og gymnastik.

I dag bor hun med sine to voksne drenge i Ringkøbing.

Det snarlige jobskifte skal også ses i lyset af, at Marlene Pedersen nu og da kommer hjem fra sin stilling som sagsbehandler ved kommunen men en forkert følelse i kroppen. Tynget af bureaukrati og topstyring:

- Så timingen var god, siger hun om den dag, hvor hun blev ringet op af formanden for bestyrelsen i Holmsland Idræts- og Kulturcenter, Kjeld Pedersen.

Annonce

Jeg har villet det her i mange år. Det er nok her, jeg brænder mest, og hvis jeg skal give det en chance, så er det nu

Marlene Pedersen, nyansat leder af Holmsland Idræts- og Kulturcenter

Tryg ved nye udfordringer

Da Marlene Pedersens forgænger på posten, Charlotte Lundgaard Christensen, opsagde sin stilling, begrundede hun det med manglende opbakning fra bestyrelsen, der tæller fem personer.

Den udmelding ønsker den kommende leder ikke at forholde sig til, men Marlene Pedersen siger:

- Jeg har et fantastisk forhold til Charlotte, og det har jeg altid haft. Og det samme har jeg til bestyrelsen. De tror på mig, og de bakker mig op. Det gør mig tryg og giver mig en tro på, at jeg kan klare den her opgave.

Når Marlene Pedersen om en måneds tid overtager chefansvaret i det topmoderne center mellem Ringkøbing og Søndervig, sker det med 'et klart ønske om, at her bliver mere åbent':

- Men det er et lille samfund, og det skal selvfølgelig være rentabelt, siger hun.

Cykler tværs over Jylland

At være centerleder er ikke et 8 til 16-job, men Marlene Pedersen har clearet sine arbejdstider af med bestyrelsen:

- Det er ikke sådan, at jeg skal være her hver aften. Der skal også være tid til at passe min træning, siger Marlene Pedersen, der holder sig i form i løbesko og på sin racercykel.

Den skal på lørdag gerne bære hende frem til målet i Aarhus, når hun deltager i motionscykelløbet Coast2Coast, der strækker sig over 200 kilometer fra Søndervig og tværs over Jylland.

Marlene Pedersen beskriver sig selv som lidt af en sportsfreak, og hun har da også tidligere været spinninginstruktør i netop Holmsland Idræts- og Kulturcenter, hvor hun nu ser frem til at byde folket velkommen til:

- Jeg er meget socialt anlagt, så det passer mig fint, at her er mennesker hele tiden. Og så har jeg det godt med at være i et servicefag, siger kvinden, der i sine unge dage blev uddannet som tjener på en restaurant i Schweiz.

Marlene Pedersen

Marlene Pedersen er 50 år - oprindeligt fra Vejle men i dag bosat med sine to voksne sønner i Ringkøbing.

Hun er uddannet socialrådgiver og lige nu ansat ved Ringkøbing-Skjern Kommune - i en stilling som sagsbehandler med speciale i at rådgive unge mennesker om job og uddannelse.

I sine unge dage blev hun uddannet som tjener på en restaurant i Schweiz.

I sin fritid dyrker hun gerne motion i løbesko eller i sadlen på sin racercykel.

Marlene Pedersen tiltræder 1. oktober jobbet som leder i Holmsland Idræts- og Kulturcenter i landsbyen Kloster mellem Ringkøbing og Søndervig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En succes giver problemer

Set med biologøjne må det betegnes som en ubetinget succes... I 1999 satte Naturstyrelsen 18 bævere ud ved Flynder Å-systemet i Klosterheden lige syd for Lemvig. De 18 er i de mellemliggende år blevet til et sted mellem 240 og 270 bævere, anslår forskere. Kritikere mener, at det er endnu flere. For lige præcis det mål, Naturstyrelsen havde med bæverudsætningen, er også det, der kalder på kritik fra dem, der bliver udsat for den flittige gnaver med ingeniørfærdighederne. Bævernes dæmninger skaber oversvømmelser og får områder omkring deres konstruktioner til at forsumpe. Det giver en mere interessant og alsidig natur - mere "biodiversitet", som det hedder - men prisen er altså, at nogle lodsejere får dårligere muligheder for at udnytte deres jordarealer. Bæveren har bredt sig fra Klosterheden til en pæn portion af Jylland. Også til Ringkøbing-Skjern Kommune er gnaveren ankommet, selv om der kun med nogenlunde sikkerhed kan siges et være et par familier i Husby Sø og Nørresø. Henning Fjord Aaser, der er biolog ved Naturstyrelsen i Vestjylland, er dog ikke i tvivl om, at bæveren vil blive mere udbredt i vores kommune. "Der er flere egnede levesteder for dem. De vil gerne leve steder, hvor der er adgang til ferskvand, og hvor der er noget løvtræ tæt ved. Det kan være småsøer, vandløb og grøfter", siger han i en artikel i Dagbladet. Det er væsentligt at slå fast, at bæveren ikke er en invasiv art. Skønt den har været fraværende fra dansk natur i 1000 år, er den naturligt hjemmehørende her; det er vel netop derfor, den så hurtigt har kunnet slå rod. Men lige som eksempelvis skarven og ikke mindst ulven kommer også dyr, der historisk hører til i vores natur nemt til at støde sammen med menneskers interesser. I gamle dages mangelsamfund var der ingen plads til sentimentalitet; konkurrerende dyr blev skånselsløst fortrængt eller udryddet. Det er fint, at vi i dag har samfundsmæssigt overskud til atter at give dem plads. Men vi må trods alt ikke glemme, at der fortsat er mennesker, for hvem denne konkurrence er benhård hverdag. Deres interesser er vi også nødt til at tage hensyn til. Vi skulle jo gerne alle kunne være her...

Annonce