Annonce
Kultur

Ny bog: Fortællinger, sagn og skrøner fra Nr. Vosborg

Denne nye bog sætter fokus på Vestjyllands flottese gamle herregård. Illustration fra bogomslaget.
Tidligere ringkøbingenser skriver fortællinger, sagn og skrøner fra den gamle herregård og nærmeste omegn.
Annonce

RINGKØBING: Vi har ikke så mange slotte og herregårde i Vestjylland, derfor fylder Nørre Vosborg meget i den folkelige fantasi.

Det fremgår tydeligt af en ny, rigt illustreret bog, der netop er udkommet på forlaget Aras i Ringkøbing, "Fortællinger, sagn og skrøner fra Nørre Vosborg og omegn”.

Forfatteren til bogen er Anna-Marie Helfer, der indtil 2014 havde boet i 30 år i Ringkøbing, og som derfor kender egnen og herregården ud og ind.

Borgen fortæller - på en lettilgængelig og underholdende måde - dramatiske og finurlige historier om udviklingen blandt driftige vestjyder - med herregården som udgangspunkt. Den rummer fortællinger om studeprangere, berygtede rakkere, vesterhavsstorme, ulovligt hjemmebrænderi, folkemøder og festivaler, om heldige kartofler, fæstebønder, teglværksbisser, tjenestepiger, og om dem med hele den nypudsede ’sildesalat’ og kontakt til magtens elite.

Bogen præsenteres på den årlige fortællefestival på Nørre Vosborg den 14.-15. september, og netop her vil det være muligt både at møde, og høre forfatter Anna-Marie Helfer læse op fra bogen.

Bogen der er på 100 sider, og hardback indbundet, koster 149,- og kan købes på Nørre Vosborg i fortællerweekenden, og hos landets boghandlere, eller direkte på forlagets webshop.

Forfatter er Anna-Marie Helfer, der præsenterer bogen på den kommende fortællerfestival på Nr. Vosborg. Foto Forlaget Aras.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rejser

Kommentar: De forbandede drikkepenge

Annonce