Annonce
Kultur

Ny bog: Fortællinger, sagn og skrøner fra Nr. Vosborg

Denne nye bog sætter fokus på Vestjyllands flottese gamle herregård. Illustration fra bogomslaget.
Tidligere ringkøbingenser skriver fortællinger, sagn og skrøner fra den gamle herregård og nærmeste omegn.

RINGKØBING: Vi har ikke så mange slotte og herregårde i Vestjylland, derfor fylder Nørre Vosborg meget i den folkelige fantasi.

Det fremgår tydeligt af en ny, rigt illustreret bog, der netop er udkommet på forlaget Aras i Ringkøbing, "Fortællinger, sagn og skrøner fra Nørre Vosborg og omegn”.

Forfatteren til bogen er Anna-Marie Helfer, der indtil 2014 havde boet i 30 år i Ringkøbing, og som derfor kender egnen og herregården ud og ind.

Borgen fortæller - på en lettilgængelig og underholdende måde - dramatiske og finurlige historier om udviklingen blandt driftige vestjyder - med herregården som udgangspunkt. Den rummer fortællinger om studeprangere, berygtede rakkere, vesterhavsstorme, ulovligt hjemmebrænderi, folkemøder og festivaler, om heldige kartofler, fæstebønder, teglværksbisser, tjenestepiger, og om dem med hele den nypudsede ’sildesalat’ og kontakt til magtens elite.

Bogen præsenteres på den årlige fortællefestival på Nørre Vosborg den 14.-15. september, og netop her vil det være muligt både at møde, og høre forfatter Anna-Marie Helfer læse op fra bogen.

Bogen der er på 100 sider, og hardback indbundet, koster 149,- og kan købes på Nørre Vosborg i fortællerweekenden, og hos landets boghandlere, eller direkte på forlagets webshop.

Forfatter er Anna-Marie Helfer, der præsenterer bogen på den kommende fortællerfestival på Nr. Vosborg. Foto Forlaget Aras.
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce