Annonce
Rejser

Ny bog: Bliv klogere på Amman

Amman, Jordans hovedstad, kommer langt nede på listen over storbyer, danske rejsende besøger, så på den baggrund kan det måske undre, at Saliha Marie Fetteh har valgt at udgive en bog, "Alle veje fører til Amman", om netop den by. Der er da heller ikke tale om en traditionel rejseguide, som ville have et begrænset publikum, men en uhyre indsigtsfuld bog om groft sagt alle facetter af dagliglivet i Amman.

Det nærmeste, bogen kommer en guide, er en gennemgang af byens forskellige kvarterer, shopping og noget om, hvordan offentlig transport fungerer. Ellers er det emner som affaldskulturen, de etniske grupper i byen, tjenestepigerne, homoseksualitet, graden af ytringsfrihed, numsespulere (toiletforholdene), graffiti, religion, årets gang i Amman, maden (med opskrifter) og meget, meget mere, der med en let og uhøjtidelig pen tages under behandling.

Forfatteren er uddannet folkeskolelærer, cand.mag. i mellemøststudier og ansat som underviser i arabisk på VUC i Odense. Hun er desuden foredragsholder, debattør og blogger. Siden 2015 har hun pendlet mellem Odense og sit hjem i Amman.

"Alle veje fører til Amman - Mødet med en mangfoldig by", forlaget Historia, 225 sider (illustrerede), vejl. udsalgspris 269,95 kroner. /thor

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Danmarks flotteste hundelufter-park relanceres

Med Ringkøbing K har Ringkøbing fået et pragtfuldt naturområde, som spadserende, motionsløbere, hundeluftere og cyklister straks har taget til sig. Det er bare ærgerligt, at ingen gider bo der. For det er jo den sørgelige kendsgerning. Kun en enkelt pionér har indtil nu købt en bolig i det smukke område. Seneste forsøg på at få gang i boligsalget er også mislykkedes. Kort før sommerferien blev det besluttet at ændre status for en del af de kommende boliger. I stedet for boliger i to plan blev der nu givet plads til 32 ejerlejligheder i henholdsvis stueplan og på 1. sal. Men status er, at efter fem måneder er der ikke solgt en eneste af de nye boliger. Ejendomsmæglerne satser dog på, at der kommer gang i salget, når det første hus med fire lejligheder står klar, og folk kan se, hvordan lejlighederne bliver - ikke mindst udsigten over naturbydelen og fjorden. Forhåbentlig får de ret. Ringkøbing K er et enestående tiltag, der skal vise, hvordan byen kan udnytte udviklingsmulighederne i den korte afstand mellem fjorden, naturen og byen til at udvikle "en mangfoldig og bæredygtig bydel med forskellige boligtyper og boligformer af høj kvalitet og med en tæt-lav bebyggelsesform, der supplerer de traditionelle parcelhusudstykninger", som der står på Naturbydelens hjemmeside. Men er problemet ikke, at der simpelthen ikke er nok mulige købere til de foreslåede boliger? De overlæger fra det kommende supersygehus i Gjødstrup, som Naturbydelens ophavsmænd og ophavskvinder forestillede sig pendle mellem Ringkøbing og Herning, har ikke vist interesse for at flytte vest på, og det samme gælder andre velbeslåede pendlere; det kan måske have noget med trafikforholdene på Rute 15 at gøre … Kendsgerningen er, at Ringkøbings befolkningstal stagnerer. Der bygges fortsat huse, men det er dels i etablerede boligområder, dels i de indre dele af byen, hvor folk køber gamle ejendomme, river dem ned og opfører nye. Det ser ud til, at folk simpelthen ønsker at bo tættere på Torvet. Til gengæld elsker ringkøbingenserne at motionere og lufte hund i Ringkøbing K. Og det er - trods alt - da heller ikke så ilde.

Ringkøbing

- En halv løsning: Sammenlægning af to Ringkøbing-skoler møder kritik

Annonce