Annonce
Erhverv

Ny bestyrelse: Topfolk skal redde Bøfhus

- Det er ligesom et fodboldhold. Nu er opgaven anden, og så sætter vi et andet hold, siger bestyrelsesmedlem og medejer Hans Bøgh-Sørensen. Arkivfoto.

En række meget succesrige forretningsfolk er trådt ind i bestyrelsen for Jensens Bøfhus, efter stifteren har forladt koncernen.

Annonce

Bestyrelse: Efter en meget hård oprydning og et skrapt ejerskifte skal restaurantkæden Jensens Bøfhus føres ind i smult vande med overskud og vækst. Og det job er ikke overladt til hvem som helst. Nogle af Danmarks mest succesrige forretningsfolk har taget tøjlerne.

Blandt bestyrelsesmedlemmerne er Hans Bøgh-Sørensen, der har opbygget den 1000 mand store medicinalkoncern Orifarm i Odense, og som Berlingske Business i september satte til en formue på 3,9 milliarder kroner, hvilket gav ham en plads som nummer 31 på listen over de rigeste i Danmark.

- Det er jo en slags con amore-projekt (frivilligt arbejde, direkte oversat "af kærlighed", red.), som jeg gerne vil kaste nogle kræfter i, siger Hans Bøgh-Sørensen, der også ejer Jensens Bøfhus sammen med ni andre.

- Det meste af vores plan fra sidste år er blevet ført ud i livet, og vi har i grove træk den rigtige struktur. Nu drejer det sig om at optimere driften sammen med en ny direktør, der skal være med til at udarbejde strategien, siger han.

Han får i bestyrelsen selskab af en anden aktionær, Torben Østergaard-Nielsen, der ejer den store olie- og rederi-koncern United Shipping & Trading Company i Middelfart, som han selv har stiftet. Berlingske Business satte ham i år på plads nummer 16 over de rigeste danskere med en formue på 7,7 milliarder kroner. Hans koncern omsatte sidste år for 54 milliarder kroner og havde 1660 ansatte.

En tredje selfmade erhvervsmand i bestyrelsen er Ernst Kier, der i mange år ejede og drev fem McDonald's-restauranter i Odense, som han nu har solgt.

- Jensens skal slet ikke i retning af McDonald's, men jeg kan bidrage med 35 års erfaring med de særlige forhold i branchen og med at have fokus på medarbejderne, der er langt den vigtigste ressource i begge virksomheder, og som skal behandles ordentligt, siger Kier, der mener, at Jensens Bøfhus er godt på vej til igen at blive en succes.

Ud over bestyrelsesformanden vender en anden tidligere Jensens-direktør tilbage til kæden og får en plads i bestyrelsen. Det er Jann Dollerup Vig Jensen, der tidligere var direktør for den del af Jensens Bøfhus, der laver varer til detailhandlen samt halvfabrikata til restauranterne. Han er i dag koncernchef i Danæg-koncernen og har tidligere haft ledelsesposter i fødevarevirksomhederne SB Pork og F. Uhrenholt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce