Annonce
Hvide Sande

Ny ballade i sag om Søndervig-Netto: SF kræver sagen i byrådet igen

Salling Group havde fået grønt lys i teknik- og miljøudvalget til at gå i gang med planlægningen, men et afbud til økonomiudvalget gav stemmelighed, og dermed blev sagen sat på pause. Nu kræver SF sagen i byrådet. Visualisering: Netto
Stemmelighed i økonomiudvalget betyder, at planlægning af ny Netto-butik er blevet sat på pause. Men det kan et byrådsflertal nu lave om på.
Annonce

Søndervig: Sagen om en ny Netto-forretning ved den kommende omfartsvej i Søndervig bliver ved med at give politisk ballede.

På et økonomiudvalgsmøde tirsdag var der på forhånd udsigt til, at et flertal ville stemme for at sætte gang i planlægningen for en dagligvarebutik i Nyhavn-området. Men da Dansk Folkepartis Kristian Bøgsted havde meldt afbud, opstod der stemmelighed blandt de seks øvrige udvalgsmedlemmer. Dermed siger reglerne, at sagen falder.

- Det er ingen hemmelighed, at vi er nogle, som synes, der er lagt op til en problematisk planlægning for en dagligvarebutik området. Flere advokater har peget på, at det ikke er lovligt, og derfor er jeg imod, siger borgmester Hans Østergaard (V).

Samme holdning har viceborgmester Søren Elbæk (S), og i økonomiudvalget bakkede Jakob Agerbo (V) også op om det synspunkt.


Det er ingen hemmelighed at vi er nogle, som synes, der er lagt op til en problematisk planlægning for en dagligvarebutik området. Flere advokater har peget på, at det ikke er lovligt, og derfor er jeg imod.

Hans Østergaard (V), borgmester


SF's Niels Rasmussen, Kristian Andersen (KD) og Jesper Lærke (løsgænger) stemte for at sætte gang i planlægningen, som et flertal i teknik- og miljøudvalget også har anbefalet. Men det var altså ikke nok til at få flertallet i hus.

Annonce

Udnytter afbud

Stemmeligheden fik straks Niels Rasmussen til at kræve sagen i byrådet. Samtidig er han faret i blækhuset.

"Borgmesteren og viceborgmesteren udnyttede elegant Kristian Bøgsteds afbud til sammen med endnu et økonomiudvalgsmedlem en 3-3-afgørelse, så der ikke var flertal for indstillingen fra teknik- og miljøudvalget og dermed sætte processen i stå", skriver han i et læserbrev.

Annonce

Ingen katastrofe

Den udlægning undrer borgmesteren.

- Vi havde sagen på dagsorden, fordi den har været behandlet i teknik- og miljøudvalget. Jeg var ikke bevidst om, at Bøgsted ikke ville deltage i mødet. Jeg har hele tiden været klar over, at der ville være et flertal for at sende sagen videre. Jeg er da også overbevist om, at det kommer til at ske i byrådet. Men det er vist ingen overraskelse, at jeg er uenig med flertallet, siger han og fortsætter:

- Nu bliver sagen behandlet på byrådets møde 6. december. Det betyder, at den bliver forsinket i to uger. Det er vist ikke den store katastrofe, vurderer borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Udviklingshæmmet borger er coronasmittet – 46 nære kontakter på bosted og dagtilbud skal nu testes

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus: Som studerende er jeg glad for at have ruten som bindeled mellem mit studieliv og mit barndomsområde

Vestjylland

Minister: Nej til privat læreruddannelse i Herning, da det vil få alvorlige konsekvenser

Annonce