Kultur

Ny attraktion ved Vonå: Søndag indvies madpakkehuset ved Hee Engbro

Her ses det nye madpakkehus fra spangen over Vonå. Foto: Jørgen Kirk
På søndag klokken 14.00 får kommunen officielt en ny attraktion - et værested for lystfiskere, sejlere, cyklister og folk, der bare gerne vil nyde naturen ved Vonå.

HEE/HOLMSLAND: Skyerne ligger lavt over Holmsland, og truer med regn. Meteorologerne har truet med skybrud …

Ved Hee Engbro er der dog både tørvejr og læ, uanset, hvordan vejrguderne har tænkt at te sig.

Et par tyske lystfiskere har da også taget broen foran det splinternye madpakkehus, der ligger lige for foden af spangen over Vonå i brug.

De har regntøj på, men skulle det for alvor taget fat med styrtregn og rusk, kan de bare træde op ad trappen, så er de i både ly og læ for elementerne under madpakkehusets tag.

- Folk er allerede begyndt at benytte sig af huset, siger Asger Krogsgaard, tovholder for det projekt, der nu har givet kommunen en ny attraktion:

Man fornærmer næppe nogen ved at konstatere, at større og flottere beliggende madpakkehus skal man lede længe efter - inden og uden for kommunens grænser.

Ud over ly og læ samt anløbs- og fiske- og badebro, byder madpakkehuset også på toilet og grill; alt sammen placeret, så man har front mod Vonå, den flotte spang og det flade land med de tårnhøje vindmøller på Holsmlandsiden af åen.

Asger Krogsgaard er godt tilfreds med det færdige resultat. Solidt er det i alt fald!

Godt tilfreds

Asger Krogsgaard er godt tilfreds med det færdige resultat.

- Jeg er glad for, at vi fik begyndt sidste sommer, da grunden, som huset hviler på, var tørret godt igennem, for der er fugtigt nu, siger han med et smil.

Madpakkehuset har været flere år undervejs.

Midt i 2015 søsatte Dorthe og Asger Krogsgaard ideen om at udvikle et fristed for sejlende, cyklende, lystfiskere, fuglekiggere og andre, der gerne vi nyde naturen i område ved spangen over Vonå, som forbinder Holmsland og "fastlandet".

Ideen var blandt andet - ud over madpakkehuset - at etablere nogle shelters, et fugleobservationstårn og en stiforbindelse fra Hee Engbro til Ringkøbing.

- Desværre havde vi ikke midlerne til det hele, så vi satsede på madpakkehuset, siger Asger Krogsgaard.

Der er til gengæld blevet flot, og søndag den 16. juni klokken 14.00 er der officiel indvielse.

- Vi indvier grillen ved samme lejlighed, så vi håber at mange møder op, siger Asger Krogsgaard.

Fem foreninger

Asger Krogsgaard håber, at madpakkehuset og de skønne omgivelser omkring Hee Engbro vil tiltrække en masse mennesker.

- Og så selvfølgelig, at folk vil behandle stedet ordentligt, siger han.

En ting er at få bygget sådan et madpakkehus, noget andet at vedligeholde det, så det også ser flot ud i fremtiden.

- Fem foreninger er involveret i projektet - Holmsland Gymnastik og Ungdomsforening, Holmsland Jagtforening, Sommerlyst, Ringkøbing Sportsfiskerforening og Holmsland Sogneforening - og de har indgået aftale om at være med til at passe og vedligeholde madpakkehuset, siger Asger Krogsgaard.

Der er selvfølgelig tænkt på at gøre det hele så vedligeholdelsesfrit som muligt, for eksempel ved brug af hårdt tropetræ.

Gulvet i toilettet er også lidt anderledes, end det man ser andre tilsvarende steder.

- Vi har lagt nogle riste fra mine svinestalde; de er af plastic og nemme at vedligeholde med en højtryksrenser, siger Asger Krogsgaard med et bredt smil.

Lystfiskere har allerede taget madpakkehuset i brug.
0/0
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Ringkøbing

Kom til sommerspinning under åben himmel i Ringkøbing

Skjern

Det er for børn: Skovlykke indvier træværksted

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Kultur

119 år gammel klitgård er svær at sælge: Nu vil ejer have den revet ned

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven