Annonce
Ringkøbing

Ny appel til politikerne: Tænk jer om inden Netto-ja

Her er grunden ved Søndervig, der deler vandene. Et flertal i økonomiudvalget er parat til at få undersøgt, om der kan placeres en Netto-butik. Borgmester og viceborgmester siger nej. Foto: Johan Gadegaard
Formand for handelsrådet og Søndervig Centerforening opfordrer politisk flertal til at genoverveje sit ja til en Netto den kommende omfartsvej.

Søndervig: Forleden stod det klart, at et flertal i økonomiudvalget er parat til at give grønt lys for, at Salling Group kan undersøge, om der kan banes vej for en ny Netto-butik ved den kommende omfartsvej i Søndervig, når sagen kommer på dagsordenen.

Det betyder, at borgmester Hans Østergaard (V) og viceborgmester Søren Elbæk (S) på forhånd står alene med deres afvisning af planerne, og det er ærgerligt, mener formand for kommunens handelsråd Bent Brodersen og René Lagoni fra Søndervig Centerforening. I dagens avis advarer de om at sige ja til Netto-undersøgelsen.

"At godkende Salling Groups mulighed for selvbetalte undersøgelser vil kunne få enorme konsekvenser. Totalt trafikkaos, da der allerede fra den kommende sommer vil forsvinde ekstremt mange parkeringspladser i og omkring Søndervig grundet Lalandia-byggeriet og uden mulighed for at flytte disse til "Netto-grunden”, skriver formanden for handelrådet Bent Brodersen og René Lagoni fra Søndervig Centerforening i et læserbrev.

Deres appel handler om at tilgodese udviklingen i fremtiden, fastslår de.

- Der er mere end 5000 personer beskæftiget med detailhandel og hoteldrift i Ringkøbing-Skjern kommune. De er afhængige af gode langsigtede beslutninger, der er baseret på evidens og god byplanlægning, lyder det fra Brodersen og Lagoni, som opfordrer politikerne til at nærlæse udviklingsplanen for Søndervig, inden de stemmer næste gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce