Ringkøbing-Skjern

Ny app sætter fokus på Ringkøbing-Skjern

De er glade for den nye app: Fra venstre viceborgmester Søren Elbæk (S) og turistdirektør Søren Lydig Christensen. Foto Poul Osmundsen.
"Hvide Sande" rummer masser af oplysninger om arrangementer, forretninger og meget andet.

HVIDE SANDE: Turistsæsonen står lige for døren, og i år tilbyder Ringkøbing-Skjern Turisme et redskab, der sikkert vil glæde mange turister; redskabet er endda ganske gratis.

- Og ikke bare turister. Vi håber også, at fastboende får glæde af det, siger turistdirektør Søren Lydig Christensen.

Redskabet er selvfølgelig en app, som man finder i diverse app-"butikker" under navnet "Hvide Sande".

App'en har været under udvikling i et stykke tid, men nu ligger den altså klar til at blive hentet ned på folks smartphone.

- Vi har først og fremmest lavet app'en for at gøre det nemt for turisterne at navigere i området, finde ud til seværdighederne og se, hvad der sker af begivenheder, siger Søren Lydig Christensen.

App'en rummer masser af nyttige oplysninger, for eksempel om spisesteder, og den rummer også en digital udgave af turistguiden til vort område.

- Vi vil gerne have flyttet mest muligt over på de digitale platforme, siger Søren Lydig Christensen.

Han forestiller sig, at også vi lokale kan have nytte af den, fordi den giver et godt overblik over, hvad der sker i området.

- Nu håber jeg, at vores medlemmer og områdets virksomheder vil anbefale den til gæsterne, siger han.

Viceborgmester Søren Elbæk, der også sidder i bestyrelsen for Ringkøbing Fjord Turisme, er glad for turistforeningens initiativ.

- Alle kan bruge app'en - også vore egne borgere. Det er god, bæredygtig turistformidling. Vi har nok ikke hidtil været gode nok til at fortælle vore egne historier, men det er denne app med til. Den er et led i vore bestræbelser på at brande kommunen som et godt sted at bo, fastslår han.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Annonce