Annonce
Vestjylland

Region Midtjylland skruer op: Nu testes 1.000 mennesker om dagen

Testkapaciteten er øget markant, og der arbejdes på at teste endnu flere. Foto: Axel Schmidt/Reuters/Ritzau Scanpix
Regionens hospitaler har i løbet af weekenden øget kapaciteten for, hvor mange man kan teste og kan nu leve op til Sundhedsstyrelsens nye teststrategi.
Annonce

Regionen: Region Midtjylland tester nu dagligt 1000 personer for covid-19, hvilket betyder, at langt flere patienter og sundhedspersonale nu bliver undersøgt for smitten.

Kritisk personale på blandt andet hospitaler, i ældreplejen og i almen praksis med mistanke om smitte kan med andre ord nu testes, ligesom der åbnes for test af langt flere patienter.

Selv om regionen således lever op til Sundhedsstyrelsens strategi for testning, understreger regionsformand Anders Kühnau (S), at der fortsat arbejdes på at hæve kapaciteten endnu mere.

- Op til weekenden har vi speedet kapaciteten op, så vi nu følger den nye teststrategi fra Sundhedsstyrelsen med 1.000 tests om dagen i Midtjylland. Det betyder både, at vi skaber mere tryghed for det sundhedspersonale, der står i forreste linje i kampen mod coronavirus, og at kampen overordnet bliver mere effektiv, siger han.

Selv om kapaciteten er øget, vil der fortsat være behov for at prioritere, hvem der testes. Og også her følger Region Midtjylland de retningslinjer, der er udsendt af Sundhedsstyrelsen. Det betyder, at patienter stadig går forud for personalet. Dog forventer man ikke, at ventetiden for personale vil være længere end højst en dag.

- Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger, også i forhold til den prioritering, der desværre er nødvendig. Men vi tester så mange som muligt samtidigt med, at vi hele tiden arbejder for at øge kapaciteten, siger Anders Kühnau.

Ny teststrategi

Region Midtjylland tester nu 1.000 personer om dagen for covid-19.

Det betyder, at kritisk sundhedspersonale nu kan testes, samt at langt flere patienter med mistanke om covid-19 nu bliver testet.

Testen foretages på alle regionens hospitaler.

Der kan blive behov for at prioritere i forhold til, hvem der testes. Her anvendes Sundhedsstyrelsens retningslinjer, der er som følger:

1. Patienter, der indlægges, eller allerede er indlagt på hospital.

2. Udbrudshåndtering på plejecentre, bosteder, institutioner mv.

3. Særligt sårbare individer, herunder ældre, patienter med svær psykisk sygdom, nedsat kognitiv funktion, andre underliggende sygdomme, socialt udsatte m.v.

4. Medarbejdere i kritiske funktioner.

Annonce

Start lørdag

Test af sundhedspersonale vil foregå ved, at medarbejder og leder udfylder Sundhedsstyrelsens blanket og sender den til nærliggende akuthospital. Hospitalet sørger for at give besked om, hvornår og hvordan testen kan blive foretaget. Medarbejderen vil få besked om testresultatet via sundhed.dk

Test af patienter sker fortsat efter henvisning fra egen læge. Dog i højere grad end hidtil. Præhospitalet i Region Midtjylland udvider i den forbindelse covid-19 bilordningen, så der kan køres ud med test til flere sårbare borgere for eksempel på plejehjem, bosteder med mere.

Den nye tilgang til test trådte i kraft lørdag, og i weekenden har det primært været Aarhus Universitetshospital, der har foretaget tests. Men fra mandag har alle regionens hospitaler testet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Justitsminister har bedt om redegørelse af kræmmermarkedsag: Rigspolitiet og Midt- og Vestjyllands Politi beklager vildledning

Annonce