Annonce
Ringkøbing

Nu tænker eleverne på Alkjærskolen meget mere på miljø og genbrug

Billeder fra "Alkjærskolen angriber affaldet". Privatfoto
- Vi kan se, at der nu bliver smidt mindre affald i skolegården, siger lærer på Alkjærskolen Lisbeth Rudbeck efter en uge med affaldstema.
Annonce

Ringkøbing: Hvert år op til skolefesten arbejder eleverne på Alkjærskolen med et tælles tema.

- I år kom der et forslag fra elevrådet om, at vi skulle arbejde med et tema om affald under sloganet "Alkjærskolen angriber affaldet". Det kom der rigtig meget godt ud af, fortæller lærer på mellemtrinet Lisbeth Rudbeck.

I indskolingen har eleverne skabt genbrugsrobotter. På mellemtrinnet blev eleverne samlet i fire puljer. En gruppe arbejde med madspild, og med hvordan man kan genplante for eksempel hvidløgstoppe og bruge rester og skræller i alternative opskrifter.

En anden gruppe arbejdede med redesign, og var blandt andet en tur i genbrugsbutikker, for at se, hvad de gør. Gruppen fik også syet frugtposer af stofrester, så samtlige børn på Alkjærskolen nu har en genbrugs-frugtpose.

- Der var også en gruppe der skabte et escaperum med genbrugsting, og en gruppe der arbejdede med mikroplast i havet, og med hvor meget vi genanvender, og hvor meget vi smider ud, og hvor lang tid det tager, før plastic er nedbrudt. Hvis vi ikke passer på dyrene i vores have, ender det med, at vi selv skal lave vores dyr, og det gjorde vi så i gebrugsplastic og genbrugspap. Vi skabte også en hval - fyldt med plastic, som man kunne gå ind i, siger Lisbeth Rudbeck.

Hun kan se og høre, at undervisningen har båret frugt.

- Til festen var der mange af forældrene, der kom og sagde, at eleverne var kommet hjem og havde fortalt indgående om, hvad de har lært. Vi har også været på genbrugspladsen samt flere gange været ude at samle smidt affald i nærområdet. Og det er helt tydeligt, at der nu ligger mindre affald i skolegården, siger Lisbeth Rudbeck.

Billeder fra "Alkjærskolen angriber affaldet". Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce