Vestjylland

Nu slukker fjernsynene i Ulfborg: Henry stopper efter 29 år

Henry Madsen, indehaver af Ulfborg Radio & TV, siger stop. Nu har han solgt butikken. Foto: Morten Stricker
Efter 29 år - 22 år med butik i Harbogade - er det slut. Ulfborg Radio & Tv lukker.

Ulfborg: Den 29. maj er det slut. Her har elektronikbutikken på Harbogade, Ulfborg Radio & TV, sidste åbningsdag. Den 66-årige indehaver Henry Madsen har solgt forretningen.

- Jeg vil ikke sige, at jeg er sørgmodig. Jeg er glad for, at det har kunnet lade sig gøre at sælge det, siger han.

Det er Expert i Ringkøbing, der er køber af både varelager, bil og butiksinventar. Og så overtager Ringkøbing-butikken også salget af de tyske Loewe-tv samt Ulfborg-butikkens garantiforpligtelser. Også butikkens servicetekniker fortsætter i arbejde i Ringkøbing, og telefonnummeret får Ringkøbing-butikken også.

- Så de kunder, der ringer, oplever kun, at en anden tager telefonen fremover, siger Henry Madsen.

Den 66-årige indehaver har drevet elektronikforretning i 29 - næsten 30 år - og har haft butik på Harbogade i 22 år. Og da Expert overtager varelageret, så vil der ikke længere fysisk være en butik i Ulfborg.

- Bygningen er jo vores - den ejer vi - og vi bliver boende. Men på sigt håber jeg da, at der nogen, der vil leje den til et eller andet formål, siger han.

Får mere tid

For Henry Madsen, der sidste tirsdag kunne melde nyheden ud - helt officielt - er det en glædelig nyhed. Dels at forretningen kunne blive solgt på dén måde, så han ikke har skulle omsætte hele varelageret. Og dels at han nu får mere tid på hånden.

- Jeg glæder mig jo til at få tid til alt det, jeg gerne vil. Ligesom andre, der spiller golf, vil man jo gerne spille noget mere af det. Vi har nogle børnebørn, vi er glade for. Og så har vi et stort hus, som måske er blevet forsømt lidt med noget maling, siger Henry Madsen.

Indehaveren har gennem årene kun en enkelt gang prøvet at holde en samlet 14-dages ferie.

- Og det var endda ufrivilligt. Vi var i Spanien og kunne ikke komme hjem på grund af den her askesky på Island, siger Henry Madsen.

En fin afslutning

Forretningen i Harbogade har haft nogle hårde år under blandt andet kloakeringen i midtbyen. Men det sidste halve år er forretningen gået særdeles godt:

- Det sidste halve år har været noget af det bedste i seks-syv år - både med service og nysalg. Så man kan kun sige, at vi får en rigtig fin afslutning, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Annonce