Annonce
Kultur

Nu sker der noget: Ny forening overtager stationsbygningen i Ringkøbing

Den gamle station i Ringkøbing bliver snart lavet om til Ungdomshus og socialøkonomisk café - samt ventesal. Arkivfoto Mads Dalegaard/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix.
Den nystiftede forening Ringkøbing Station regner med at overtage lejemålet 1. februar; derefter begynder ombygningen af stationen til ungdomshus og social café.

RINGKØBING: Nu begynder der snart at ske noget på stationen i Ringkøbing.

Lige før jul blev foreningen "Ringkøbing Station" stiftet, og det er den, der skal stå for det videre arbejde, fortæller Hans Christian Vestergaard fra Ringkøbing Udviklingsforum, der har været drivende kraft i det forberedende arbejde.

- Det er vores plan, at vi overtager lejemålet i stationen fra 1. februar i år, og dermed kan vi gå i gang med indretningen og med at tage den i brug. Lige nu forhandler vi med DSB, siger han.

- Vi arbejder med to spor: Dels ungdomshuset, der ligger til venstre for indgangen, og som skal drives af kommunens ungdomsråd, dels den socialøkonomiske café til højre for indgangen, der skal løftes af Erhvervsskolen Vestjylland. Derudover vil stationsbygningen også fremover fungere som ventesal for togpassagerer.

Hans Christian Vestergaard venter, at det vil tage nogle måneder at ombygge stationen, og i første omgang omfatter arbejdet formentlig kun stueplanet. Senere kan lokalerne oven på blive taget i brug.

- Vi regner med, at de unge kan tage lokalerne i brug ret hurtigt; for dem behøver det hele jo ikke stå fuldt færdigt, siger Hans Christian Vestergaard.

Byrådet behandlede projektet i august sidste år og gav nogle positive tilkendegivelser.

- Vi synes, at vi har en god dialog med kommunen; sagen skal behandles igen af økonomiudvalget 21. januar, og vi håber, at der fortsat vil være opbakning til projektet, siger Christian Vestergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce