Annonce
Kultur

Nu sker der noget: Ny forening overtager stationsbygningen i Ringkøbing

Den gamle station i Ringkøbing bliver snart lavet om til Ungdomshus og socialøkonomisk café - samt ventesal. Arkivfoto Mads Dalegaard/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix.
Den nystiftede forening Ringkøbing Station regner med at overtage lejemålet 1. februar; derefter begynder ombygningen af stationen til ungdomshus og social café.

RINGKØBING: Nu begynder der snart at ske noget på stationen i Ringkøbing.

Lige før jul blev foreningen "Ringkøbing Station" stiftet, og det er den, der skal stå for det videre arbejde, fortæller Hans Christian Vestergaard fra Ringkøbing Udviklingsforum, der har været drivende kraft i det forberedende arbejde.

- Det er vores plan, at vi overtager lejemålet i stationen fra 1. februar i år, og dermed kan vi gå i gang med indretningen og med at tage den i brug. Lige nu forhandler vi med DSB, siger han.

- Vi arbejder med to spor: Dels ungdomshuset, der ligger til venstre for indgangen, og som skal drives af kommunens ungdomsråd, dels den socialøkonomiske café til højre for indgangen, der skal løftes af Erhvervsskolen Vestjylland. Derudover vil stationsbygningen også fremover fungere som ventesal for togpassagerer.

Hans Christian Vestergaard venter, at det vil tage nogle måneder at ombygge stationen, og i første omgang omfatter arbejdet formentlig kun stueplanet. Senere kan lokalerne oven på blive taget i brug.

- Vi regner med, at de unge kan tage lokalerne i brug ret hurtigt; for dem behøver det hele jo ikke stå fuldt færdigt, siger Hans Christian Vestergaard.

Byrådet behandlede projektet i august sidste år og gav nogle positive tilkendegivelser.

- Vi synes, at vi har en god dialog med kommunen; sagen skal behandles igen af økonomiudvalget 21. januar, og vi håber, at der fortsat vil være opbakning til projektet, siger Christian Vestergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce