Annonce
Ringkøbing-Skjern

Nu skal regningen betales: Ringkøbing-Skjern Kommune slipper billigere efter Tippen-konkurs

Tippen blev lukket i november 2017. Arkivfoto: Morten Nielsen
Varde og Ringkøbing-Skjern Kommuner er blevet enige om at dele i porten for flere af de børn, der var anbragt på den nu lukkede institution Tippen.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Når regningen for lukningen af døgninstitutionen Tippen ved Ansager skal betales, kommer Ringkøbing-Skjern Kommune til at slippe halvanden million kroner billigere, end der oprindeligt var udsigt til.

Børne- og familieudvalget har på sit møde forleden godkendt at betale tre millioner kroner til Varde Kommune. Oprindelig var kravet på 4,5 millioner kroner, og underskuddet skulle dækkes af de kommuner, der har haft børn anbragt på Tippen i 2015 og 2016. Her havde Ringkøbing-Skjern Kommune 11 børn anbragt på opholdsstedet.

Annonce

Delvis fuld betaling

Dog fandt Ringkøbing-Skjern Kommune ikke, at betingelserne for underskudsdeling i styringsaftalen var opfyldt, og kommunaldirektørerne for Varde og Ringkøbing-Skjern har efterfølgende haft forhandlinger. De er blevet enige om, at Varde Kommune får fuld takst for de fire børn, mens taksten for de øvrige syv reduceres med 50 procent. Taksten pr. barn er på 411.878 kroner årligt.

Dog har Ringkøbing-Skjern Kommune tidligere fået kompensation via den statslige ordning for særligt dyre enkeltsager, og det betyder nu, at en del af det skal tilbageføres. Hvor meget der er tale om, er ikke beregnet, og det skal nu afklares med revisionen.

Tippen blev lukket i november 2017, og tiden efter har været et turbulent og omdiskuteret forløb, blandt andet om forholdene på stedet. Der var ledelsesmæssige problemer på stedet, og der fandt hårdhændede magtanvendelser sted, som ikke blev indberettet, og som hjemkommunerne aldrig hørte om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Rasmus Paludans skolekøb får en vinterkold modtagelse: - Det her kan skabe splittelse i byen

Annonce