Annonce
Debat

Nu skal Provins-Danmark åbne

Annonce

Læserbrev: Smittetallene uden for den københavnske vestegn har efterhånden nået et meget lavt niveau. Flere kommuner er under bekymringsgrænsen og alligevel fastholder regeringen en landsdækkende nedlukning.

I Skanderborg har der været 18 smittede i den sidste uge, i Hjørring har der været 8 og i Assens 9. Det er uforståeligt, hvorfor hele Danmark skal været lukket ned.

Vi er alle sammen ved at være godt trætte af nedlukningen. Allermest naturligvis de erhvervsdrivende og forældrene til de skolebørn, ikke mindst efterskoleelever som stadig venter på at kunne komme tilbage og lære noget for slet ikke at tale om børnene selv, der efterhånden er helt firkantede i hovederne af at kigge på en skærm.

Derfor må regeringen sadle om og åbne nu.

Skolebørnene må kunne komme tilbage i skole efter vinterferien. Sundhedsmyndighederne har fortalt, at børn smitter meget lidt, så det må kunne lade sig gøre.

Og de små erhvervsdrivende skal også have lov til at slå dørene op. Det kan ikke passe, at danskerne flokkes i Bilka men ikke må besøge den lokale tøjbutik eller isenkræmmer eller blive klippet hos frisøren.

Hvis sundhedsmyndighederne mener det er nødvendigt, kan man eventuelt se på om antallet af kunder, der opholder sig i butikken på samme tid, kan reduceres en smule. Men bortset fra det, må dørene slås op. Alternativet er at vi slår bunden ud af vores selvstændiges kassekreditter – og lægger handlen i fysiske butikker på hylden.

Det kan ikke passe, at Danmark skal holde lukket, fordi smittetallene omkring Hovedstaden stadigt er relativt høje. Vi bør naturligvis igangsætte en kontrolleret genåbning.


Det kan ikke passe, at Danmark skal holde lukket, fordi smittetallene omkring Hovedstaden stadigt er relativt høje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Byens ældste dametøjsbutik er klar efter corona-pause: Nu håber vi bare, at folk ikke har brugt alle deres penge på nettet

Skjern For abonnenter

Vestjylland skulle være Henris ferieflirt: Nu er han Skjern-mand og starter en lokal tv-kanal

Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Annonce