x
Annonce
112

Nu skal det være slut med chikane: Lidelsesfæller vil drage til Christiansborg

Dennis Flydtkjær (th) lytter til Bonnet- og Troldhede-borgernes bekymringer. I midten Jette Keller fra Troldhede. Foto Jesper Lundsgaard.
Borgere i Bonnet og Troldhede mødtes om nabochikane med folketingsmedlem Dennis Flydtkjær (DF); de føler, at der er hul i lovgivningen og vil tage til Christiansborg for at fremlægge deres sag.

TROLDHEDE: Borgerne i Troldhede og i Bonnet ved Lemvig vil drage til Christiansborg for at bede folketingspolitikerne om at ændre på lovgivningen, så det bliver muligt hurtigere at sætte en stopper for nabostridigheder som dem, der splitter de to byer.

I aftes mødtes Jette Keller og Kaj Poulsen fra Troldhede med lidelsesfællerne fra Bonnet; til stede i Bonnet var også folketingsmedlem Dennis Flydtkjær (DF).

I Bonnet møder lokale borgere hver aften op for at holde vagt foran et hus i byen og sikre sig mod chikane mod husets beboer, som ifølge de lokale for to år siden slog en 70-årig ned med en jernstang.

I Troldhede har borgere i næsten et halvt år ligget i strid med den 49-årige Bo Frederiksen, hvilket har ført til talrige politianmeldelser af manden for chikane og trusler.

Formålet med mødet var at udveksle erfaringer og at bede Dennis Flydtkjær om at gøre sin indflydelse gældende på Christianborg, så der kan ændres på lovgivningen.

Og her til morgen var Jette Keller positiv over for udfaldet af mødet.

- Vi kørte hjem med en følelse af, vi langt om længe er ved at komme videre i en lang proces, siger hun.

Annonce
Jette Keller har meldt sin genbo til politiet adskillige gange for overtrædelse af et polititilhold. Først til marts behandles den første af hendes anmeldelser i retten. Foto: Johan Gadegaard/Scanpix.

Fortræde på Borgen

- Vi mener, at der er et hul i lovgivningen, der skal gøres noget ved. Derfor vil Allan Berg fra Bonnet nu arbejde på, at vi kan få foretræde for de udvalg på Christiansborg, der har med den slags sager at gøre, siger Jette Keller.

Folketingets udvalg kan modtage besøg fra borgere på deres udvalgsmøder - det kaldes en deputation eller et foretræde. Her lytter de til de besøgendes synspunkter om en bestemt sag. Det er op til udvalget at bestemme, hvem der får foretræde for udvalget, og et foretræde varer normalt op til 15 minutter.

- Set med vores øjne er det store problem, at processen er så langsommelig. Som eksempel kan jeg nævne, at Bo Frederiksen i november fik et tilhold mod at tage kontakt til mig og chikanere mig. Det brød han et par dage senere, og jeg meldte det straks til politiet; men først nu har jeg fået at vide, at retssagen er fastsat til den 12. marts. I mellemtiden har jeg meldt ham til politiet for brud på tilholdet en fire-fem gange mere. Det er lang tid at vente på, at der sker noget, siger Jette Keller.

Udsmidning

Hun har også et andet eksempel:

- Udlejeren har opsagt Bo Frederiksen, men med de klagemuligheder, der er, vil det kunne tage op imod 18 uger, før han - måske - er ude, siger hun, og tilføjer, at det jo ikke løser det grundlæggende problem, som risikerer blot at flytte til et andet sted.

På mødet i Bonnet udtrykte Dennis Flydtkjær ifølge Jette Keller forståelse for borgernes situation.

- Både i Troldhede og i Bonnet har vi oplevet, at politiet har sagt, at der ikke var idé i at indgive en anmeldelse, for det ville der ikke komme noget ud af. Hertil sagde Dennis Flydtkjær, at selvfølgelig skal vi melde det, hvis vi er udsat for chikane eller trusler; politiet skal ikke afgøre, hvad der kan svare sig eller ej, siger hun.

Og står det til borgerne i de to byer, får de altså også mulighed for selv at forelægge deres sag for politikerne på Borgen.

Dennis Flydtkjær, der er folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, vil nu rejse sagen for justitsminister Nick Hækkerup (S).

- Jeg er ikke en del af den udøvende magt, men jeg vil lægge pres på justitsministeren, så han kan gå ind i sagen. Det kan ikke passe, at man skal kunne agere på denne måde og udskyde en psykiatrisk udredelse i op mod halvandet år ved ikke at møde op til mentalundersøgelse. Det handler også om borgernes retsfølelse i sådan en sag, siger Dennis Flydtkjær.

Justitsministeren har tidligere fået et spørgsmål i sagen fra Dennis Flydtkjærs folketingskollega, Karina Lorenzen (SF), men han var ikke tilfreds med svaret, og derfor går han nu videre med sagen.

- Bonnet og Troldhede er formentlig ikke de eneste steder i landet, hvor der er problemer. Der er nabostridigheder mange steder, men her er det gået langt over grænsen, og det har gjort, at naboerne føler sig utrygge i hjemmet, og det er netop i hjemmet, hvor man skal føle sig mest tryg, siger Dennis Flydtkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce