Ringkøbing

Nu sælger Vestjyllands Andel også elektricitet

Vestjysk Andel leverer andet end grovfoder; nu også elektricitet. Pressefoto.

Grovvareforretningen har indgået et strømførende samarbejde med Jysk Energi i Holstebro.

RINGKØBING: Vestjysk Andel har nu indgået et strømførende samarbejde med et andet andelsselskab, nemlig Jysk Energi i Holstebro.

I bogstaveligste forstand ...

Vestjyllands Andel har i en årrække leveret energi til landbruget. Nu bliver elektricitet også et af grovvarevirksomhedens energitilbud.

- Vi har gennem længere tid haft et ønske om at blive totalleverandør af energi til landbruget, ikke mindst på grund af den tiltagende efterspørgsel på vedvarende energi, som vi oplever både i branchen og i samfundet generelt, siger direktør Steen Bitsch, Vestjyllands Andel.

- Derfor var det nærliggende for os at etablere et samarbejde med Jysk Energi, som er et regionalt og velrenommeret andelsselskab blandt vores andelshavere, fortsætter han.

Steen Bitsch peger på, at netop Jysk Energis status som datterselskab i andelsselskabet Jysk Energi A.m.b.a. har været en anden væsentlig grund til, at valget er faldet på Holstebro-virksomheden.

Direktør Steen Bitsch, Vestjyllands Andel, forventer sig meget af det nye samarbejde med Jysk Energi.

Medlemsejet

- Såvel Vestjyllands Andel som Jysk Energi er ejet af medlemmerne. Gode aftaler med solide samarbejdspartnere kommer i sidste ende dem til gode, og vi mener, at vi i den grad har lavet en god aftale her, ikke mindst fordi vi giver vores medlemmer det ben på taburetten, som de har manglet i energimæssig forstand, siger Steen Bitsch.

Lars Naur, direktør i Jysk Energi, er helt enig:

- Fælles værdisæt er altid en fordel, og det må man sige, at vi har i samarbejdet med Vestjyllands Andel. Vi har ingen modstridende interesser - tvært imod - og derfor har vi store forventninger til, at vi ved at give andelshaverne et fair og godt værditilbud kommer til at servicere en meget stor del af de danske landmænd med energi, siger han.

Det nye samarbejde er kommet godt i gang.

- Flere medlemmer har - ud over el - købt klimacertifikater, energirapporter og el-eftersynsrapporter gennem os, så vi har naturligvis høje forventninger til, at der i løbet af 2019 vil være en lang række danske landmænd, der har Vestjyllands Andel som deres totalleverandør af energi, siger Steen Bitsch.

0/0
112

Beredskabschef: Pas på med åben ild

112

Ung mand tage uden kørekort tre gange - så røg bilen

112

Bilist undveg krondyr - men ramte vejtræ

Ringkøbing

Gamle Dage Ekstra: Fjordstien fylder 100 og er en af de ældste naturstier i Danmark

Ringkøbing

Travl påske for tyvene: Fire indbrud på én vej

Kultur For abonnenter

Esbens elektriske Eldorado fylder hele huset: Jeg er vaccineret med en grammofonstift

Kultur

Vores Smag: Helleflynder i forårstøj

Ringkøbing

Se billederne: Fantastisk påskevejr gav kunsthåndværkermarkedet en god premiere