Annonce
Ringkøbing IF

Nu rykker Ringkøbing IF ikke ned: Fornem fight af helt ungt hold gav sejr over FC Djursland

Lauge Olesen var utroligt tæt på en scoring for Ringkøbing IF, men hans skud lige før pausen tog stolpen. Det tog han så revanche for i slutfasen ved at score kampens eneste mål til 1-0. Arkivfoto: Henrik Olesen
Lauge Olesen blev matchvinder, da Ringkøbing IF fortjent vandt 1-0 ude over FC Djursland. De tre point betyder, RIF nu er ni point over nedrykningsstregen med fire runder igen.

Grenå: Hvordan kan Ringkøbing IF hente ressourcer frem til at vinde sådan en kamp?

Seks mand fra den normale stamopstilling var fraværende af forskellige årsager, og ydermere var holdet på flere måder ramt mentalt.

Alligevel vandt RIF 1-0 over FC Djursland. Imponerende - også selv om Djursland efter sigende manglede seks mand på grund af corona og karantæner med mere.

Annonce

Så glæden var stor hos RIF efter kampen. Også fordi andre resultater betyder, at der kun rykker syv hold ud af puljen, og at RIF nu er hele ni point væk fra syvendesidstepladsen med kun fire runder tilbage.

- Jeg synes, det er en præstation af det her hold. Så unge og så meget modgang og så en vigtig sejr. Jeg er meget glad på deres vegne, fortalte træner Claus Christiansen.

Satsede klogt på stærk defensiv base

Hans oplæg til kampen var, at defensiven skulle være base for en god kamp.

- Kunne vi holde stand, så skulle vi nok få vores chancer, fordi vi havde hurtige folk i froint. Og det kom til at passe, fortalte Claus Christiansen.

RIFs defensiv lukkede af. I første halvleg havde Djursland et par hovedstød over mål. I anden halvleg var der et enkelt godt skud, som Simon Brogaard reddede. Det var alt.

RIF skabte heller ikke meget i første halvleg. Mikkel Holk havde et hovedstød lige forbi mål, og kort før pausen sendte Lauge Olesen bolden på stolpen i fint kontraløb.

RIF vandt slet ikke nok dueller på midtbanen i første halvleg, men efter pausen blev der skruet lidt op for indsatsen. Det hjalp. RIF fik presset spillet længere frem på banen, og i anden halvleg var RIF klart bedste hold på banen.

Der begyndte at komme chancer. Mikkel Holk fik skud reddet, Johan Søndergaard Larsen skød lige på målmanden, og en kombination efter hjørnespark havde Djursland nær lavet selvmål på. Det var faktisk svineheldigt, at RIF ikke kom foran på det tidspunkt.

Annonce

Jeg følte jeg skyldte et mål

Den forløsende scoring kom efter 81 minutters spil. Et langt indkast blev forlænget til bagstolpen, hvor en fri Lauge Olesen let kunne prikke bolden i mål.

Danmarksserien nedrykningspulje

FC Djursland-Ringkøbing IF 0–1 (0-0)

Mål: 81. minut: 0-1 ved Lauge Olesen. Advarsler til RIFs Kristian Bilberg efter 22 og Andreas Lauridsen efter 41 minutter.

Holdopstilling RIF: Simon Brogaard, Mads Dahl Overgaard, Mikkel Kjeldstrup, Tobias Plaugborg Jensen, Kristian Bilberg, Johan Søndergaard Larsen, Magnus Ulrich (76. minut: Mads Kirkegaard), Lauge Olesen, Andreas Lauridsen, Mikkel Holk og Casper Hagde Jessen (88. minut: Magnus Merrild).

- Dejligt. Jeg følte, jeg skyldte en scoring. Især efter afbrænderen i første halvleg. Det kan godt være, vinklen blev lidt spids, men jeg skulle alligevel have scoret. Nu kom målet alligevel, og det er jeg vildt glad for, fortalte Lauge Olesen.

Han var stolt af at spille på et mandskab, der var presset mentalt efter sygdom og nederlag i pokalturneringen mod Skjern.

- Jeg synes, det er flot, vi kan vinde sådan en kamp. Se hvor ungt holdet er. Spillet var ikke af topkvalitet, men vi arbejdede os til chancer løbende gennem kampen. Vi blev ved med at tro på, vi kunne vinde. Vi vandt, og det var vigtigt for holdet på mange måder, fortalte Lauge Olesen.

Selv efter målet til 1-0 havde RIF kontrol. Djursland forsøgte at sætte et pres ind, men RIFs defensiv afviste alt. Ja det var faktisk tættere på 2-0, men Mikkel Holk brændte en fin chance skabt af Andreas Lauridsen.

Alt i alt en fornem indsats af RIF. Det er dejligt, at nedrykning nu er urealistisk. Det giver mulighed for at blive ved med at arbejde på tingene med et ungt og godt mandskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce