Annonce
Hvide Sande

Nu rammer besparelser: Bibliotek går over til fuld selvbetjening

Brugerne af Hvide Sande Bibliotek skal vænne sig til, at der fra 18. januar bliver indført fuld selvbetjening. Tiltaget hænger sammen med en kommunal spareplan. Arkivfoto: Mette Mørk
Med virkning fra 18. januar bliver der indført fuld selvbetjening på Hvide Sande Bibliotek.
Annonce

Hvide Sande: Fra mandag 18. januar skal borgerne i Hvide Sande i vid udstrækning klare sig selv, når de besøger byens bibliotek, der fra den dato går over til fuld selvbetjening.

- Selv om, biblioteket bliver selvbetjent, så vil der fortsat komme personale flere gange om ugen og sætte reserveringer frem, rydde op og sætte på plads. Der vil også fortsat blive købt nye materialer til biblioteket, så samlingen stadig vil være spændende og up to date, siger biblioteksleder Dorthe Rosenkjær.

Som så mange andre afventer hun nu, om de gældende corona-restriktioner kommer til at strække sig længere end til 17. januar:

- Hvis restriktionerne forlænges, så vil der fortsat være afhentningsmulighed af materiale, som personale langer ud gennem døren. Folk må ikke komme ind på biblioteket, men vi må godt udlevere, tilføjer Dorthe Rosenkjær.

I denne uge er det muligt at afhente bestilt materiale på biblioteket i Hvide Sande tirsdag og fredag mellem klokken 10 og 13.

Annonce

25.000 udlån om året

I forbindelse med overgangen til 100 procent selvbetjening er der planlagt to dage med åbent hus på Hvide Sande Bibliotek: 11. februar og 6. marts vil der være personale, som er behjælpelige med indmeldelse og svar på praktiske spørgsmål.

- Vores brugere er meget selvhjulpne, og når verden bliver normal igen, har vi en forventning om, at udlånet ikke vil falde, siger Dorthe Rosenkjær.

Hvide Sande Bibliotek har årligt omkring 25.000 udlån, hvoraf nogle er til byens folkeskole.

Om de nye tider på biblioteket i havnebyen siger Dorthe Rosenkjær videre, at borgerne forsat vil kunne læse aviser og blade samt gør brug af bibliotekets pc'ere, printer og kopimaskine.


Vores brugere er meget selvhjulpne, og når verden bliver normal igen, har vi en forventning om, at udlånet ikke vil falde

Dorthe Rosenkjær, biblioteksleder


Ligeledes vil der stadig være arrangementer for børn på Hvide Sande Bibliotek.

- Når der er personale i huset, er man selvfølgelig velkommen til at spørge dem. Når der ikke er nogle at spørge, henviser vi til, at man bruger telefon og mail eller den spørgeformular, der er på bibliotekets hjemmeside. Personalet på de andre biblioteker vil hjælpe, så godt de kan på distance, tilføjer Dorthe Rosenkjær.

Annonce

Et led i besparelser

Dorthe Rosenkjær er godt klar over, at det bliver et lidt anderledes bibliotek, man i fremtiden vil komme til på Skolevej 1, men forhåbningen er, at Hvide Sande-borgerne også i fremtiden vil slutte op om biblioteket og bruge det.

Beslutningen om at indføre fuld selvbetjening sker som led i en besparelse på biblioteksområdet, som blev besluttet i 2019. Besparelsen skal nu udmøntes her i 2021.

Gennem de seneste måneder har personalet arbejdet på at gøre Hvide Sande Bibliotek lidt mere selvbetjeningsvenligt, så blandt andet aviser og blade er flyttet ind i biblioteket:

- Der er også et lille mødelokale, man kan bruge, og endelig er der opstillet en udlånsmaskine mere, så vi forhåbentlig bliver mere robuste over for eventuelle fejl og driftsforstyrrelser på teknikken, siger Dorthe Rosenkjær.

Når de gældende restriktioner lempes, vil Hvide Sande Bibliotek være tilgængeligt hver dag fra syv morgen til ti aften. Når skolen er åben, kan man gå direkte ind, men uden for skolens åbningstid, skal man taste sig ind med cpr-nummer og pinkode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
USA

Følg med live: Trump har forladt Det Hvide Hus - snart skal Biden indsættes som USA's næste præsident

Annonce