Annonce
Tarm

Nu også i Ådum: Endnu et skunk-drivhus er afsløret

Den spanske mand dyrkede de 700 hampplanter på et ensomt beliggende sted, nemlig på den gamle skole på Rosendalvej ved Ådum, hvor der også har været antikforretning. Stedet ligger for enden af en mindre vej, og bygningerne er omkranset af store træer, der gjorde det svært for politiet at etablere overvågning. Kort: Google Maps
Politiet fandt 700 hampplanter, som kunne blive til 20 kilo hash. Spansk mand er anholdt.
Annonce

ÅDUM: På et øde og tætbevokset sted nær Ådum dyrkede en spansk mand indtil onsdag eftermiddag 700 hampplanter. Men nu er den 48-årige mand anholdt, og de ulovlige planter er fjernet.

- Vi har fået informationer over tid om stedet og har lavet en konkret efterforskning, hvorved vi fandt frem til stedet, fortæller politiassistent Knud Mørup fra nærpolitiet i Skjern, der har samarbejdet med sin kollega Robert Houlberg.

Politiet slog til onsdag ved 14-tiden på det øde sted, som ligger på Rosendalvej. Her har tidligere været en skole og en antikbutik. Men stedet har stået ubeboet i årevis.

- Manden har taget ophold der, men har ikke haft sin folkeregisteradresse. Og det bar tydeligt præg af, at man ikke skulle kunne se, at der var aktivitet, fortæller Knud Mørup.

Han vurderer, at manden i teorien kunne være fortsat med dyrkningen af de ulovlige hampplanter i lang tid, fordi stedet er så ensomt beliggende.

Annonce

Skal i retten

Efter at politiet havde anholdt den spanske mand og sikret beviser, kom Beredskabsstyrelsen fra Herning og ryddede stedet for de 700 hampplanter. Planterne skal nu registreres og efterfølgende destrueres.


Manden har taget ophold der, men har ikke haft sin folkeregisteradresse. Og det bar tydeligt præg af, at man ikke skulle kunne se, at der var aktivitet.

Politiassistent Knud Mørup, nærpolitiet i Skjern


Den 48-årige spanske mand skal i dag fremstilles i et grundlovsforhør ved retten i Herning med krav om fængsling.

Det er uvist, hvordan han forholder til sigtelsen om at have dyrket hampplanter, som skulle videresælges som hash. Han ønskede nemlig ikke at sige noget til politiet onsdag.

Det er blot en måned siden, at politiet fandt et lignede drivhus med hampplanter i Bølling ved Skjern, hvor to vietnamesere stod for dyrkningen af den ulovlige plante. Vietnameserne, der samarbejdede om to andre hamp-drivhuse i Tjørring og Randers med andre landsmænd, er varetægtsfængslet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce