Annonce
Ringkøbing

Idémanden bag Naturkraft: - Det irriterer mig, når folk bruger tid på at finde hullerne i osten

Bent Brodersen driver til dagligt sin egen butik i gågaden i Ringkøbing. For snart 14 år siden fik han en idéen til dét, der har udviklet sig til oplevelsesparken Naturkraft. Arkivfoto: Jørgen Kirk
For snart 14 år siden fik butiksindehaver Bent Brodersen idéen om at skabe en vestjysk attraktion med naturens kræfter i centrum. Han er utålmodig og hader at tabe, og så synes han ikke, der er nogen grund til at kigge efter huller i osten.
Annonce

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende oplevelsescenter Naturkraft. Man finder næppe et mere værdibaseret oplevelsescenter i verden. Rammer lige ind i den store klimadebat, sætter fokus på det væsentligste for vores eksistens. Masser af faktuel viden, leg og læring. En perle placeret i Naturens rige.

Mit seneste besøg i en kirke var søndag den 24. maj, hvor jeg var til barnedåb ved et familiemedlem.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det være "What a Wonderful World" af Louis Armstrong. Den er udgivet i mit fødselsår 1967.

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, må det blive en safari og golftur til Sydafrika.

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være enten vores lokale sangtalent Andrea Oehlenschläger, der har den mest fantastiske sangstemme, eller Jens Galschiøt (manden bag skulpturen på havnen i Ringkøbing, som i folkemunde bliver kaldt Den fede dame, red.), da der må være basis for nogle udfordrende diskussioner.

Det irriterer mig helt vildt, når folk bruger deres tid på at finde huller i osten i stedet for at kanalisere energien ud i positive tanker.

Min stærke side, når jeg selv skal sige det, er, at jeg er god til at sige pyt og fokusere på det, der giver værdi. Jeg elsker livet og glædes, hver dag jeg slår øjnene op. Jeg ser mange flere muligheder end begrænsninger. Jeg tror på andres værdi og er god til at uddelegere.

Og min svage side er, at jeg kan være utålmodig og er meget lidt administrativ. Derudover er jeg en dårlig taber.

I næste uge ser jeg frem til, at turisterne er kommet, Naturkraft er åbnet, og hverdagen efterhånden bliver normal igen. Der er desværre nok længe til, at et knus igen er det mest naturlige, men vi har alle snart brug for hverdagens trygge og faste rammer igen.

Bent Brodersen

Alder: 53 år

Profession: Indehaver af smykkeforretningen Brodersens Ure, Guld & Sølv i Ringkøbing og formand for kommunens handelsråd. Det var også ham, der under bruseren tænkte de første tanker om at udvikle en turistattraktion i Ringkøbing, som tog udgangspunkt i elementerne.

Privat: er gift med Hanne Damgaard Hald og far til tre voksne børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Ungersvende ville slå på hinanden

Ringkøbing-Skjern

Mandagens coronatal: 497 nye smittede - tre af dem bor i Ringkøbing-Skjern

Annonce