Annonce
Hvide Sande

Nu og Her: Hvide Sande-restauratør er ydmyg, giver aldrig op - og så synger han Shu-bi-dua i køkkenet

En Hvide Sande-kok ved selvfølgelig, hvordan en stenbider skal gribes an. Arkivfoto: Colin Seymour
Onsdag genåbner Michael Grantland tapasbaren Lille K i Hvide Sande efter mere end to måneders lukning på grund af coronakrisen. Og han er ikke sen til at forudse, at det bliver den kommende uges højdepunkt. Det vil formentlig kun kunne overgås, hvis Morten Albæk, der er tidligere kommunikations- og marketingschef i Vestas, reserverer bord.
Annonce

En god søndag for mig er typisk en mandag. Søndag er ofte en arbejdsdag for mig - og så holder vi søndag om mandagen derhjemme. Og jeg kan godt lide begge dage. En god søndag på arbejde er en dag, som ofte er mere stille efter fredag og lørdag. Der er tid til en ekstra kop kaffe, og vi får gjort grundigt rent som afslutning på ugen. En god mandag er både med en strandtur med hunden, hygge med børnene og tid i sofaen.

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende Hvide Sandes sydstrand ved molen. Det kan noget. Og så ville jeg også vise havnen. Begge dele er en stor del af Hvide Sandes DNA, en stor del af min barndom og af mit liv igen nu, hvor jeg er bosat herude igen.

Mit seneste besøg i en kirke var, da min søn Pelle blev døbt. Det var faktisk den sidste weekend inden lockdown.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det være Shu-bi-duas "Danmark". Vi hører den hver dag i køkkenet, og alle synger med. Ja ja, bare rolig, det er inden, vi åbner for gæster.

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, så tror jeg, turen går østpå til Japan. Jeg har altid været fascineret af deres madkultur, og jeg vil gerne opleve det sammen med min kone og mine tre børn.

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være... Skal det være en kunstner? For jeg vil gerne spise en middag med Morten Albæk (filosof, erhvervsmand og tidligere kommunikations- og marketingschef i Vestas, red.) Jeg synes, han er en virkelig interessant person.

Det irriterer mig helt vildt, når folk brokker sig over problemer uden at forsøge at gøre noget ved dem. Jeg vil mene, at man altid er i stand til at gøre et eller andet i forhold sine udfordringer. Flyt dig fra dem eller løs dem.

Min stærke side, når jeg selv skal sige det, er... Næste spørgsmål! Ej, men jeg er nok ret ydmyg i forhold til mine egne styrker. Men jeg er ret vedholdende, jeg giver ikke op. Hvis ting ikke lykkes første gang, så ændrer jeg strategi og prøver igen og igen.

Og min svage side er at begrænse mig. Det er jeg ikke for god til. Og så at holde fri.

I næste uge ser jeg frem til, at vi igen kan byde gæster velkommen indenfor på Lille K. Det har jeg virkelig savnet her under lockdown. Og vi starter så småt op for Kommandobroens køkken også. Det bliver også dejligt at få noget liv deroppe igen.

Michael Grantland

  • Alder: 31 år
  • Familieforhold: Gift med Louise og har tre børn
  • Bopæl: Hvide Sande
  • Beskæftigelse: Indehaver af vin- og tapasbaren Lille K, restauranten Kommandobroen og vinimport-firmaet Ideal Vin
  • Andet: Blev i 2012 udlært kok på Sandgaarden i Søndervig, hvorefter han var ansat på blandt andet Chhat i Blåvand, Hotel Lysebu i Oslo og Dyvig Badehotel på Als. Han har desuden været køkkenchef på Hotel Fjordgården.
Fra mandag kan restauranter og caféer atter åbne ovenpå en hård periode præget med usikkerhed og uvished. Restauratør, kok og vinimportør Michael Grantland forudser allerede nu, at ugens højdepunkt bliver onsdag, hvor han genåbner den første af sine to spisesteder i Hvide Sande. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce