x
Annonce
Ringkøbing

Nu mangler kun byrådet: Udvalg godkender skolesammenlægning

Fra 1. august bliver Alkjærskolen og Ringkøbing Skole slået sammen. Det eneste, der mangler, er byrådets geodkendelse. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Børne- og familieudvalget har givet sin endelige godkendelse til at lægge Ringkøbing Skole og Alkjærskolen sammen til én.

Ringkøbing: Nu mangler der kun én ting. Byrådet skal godkende forslaget, og så er der ikke længere to skoledistrikter i Ringkøbing.

På børne- og familieudvalgets møde besluttede politikerne, at de indkommende høringssvar ikke gav anledning til ændringer, og derfor mangler der nu kun byrådets officielle godkendelse, før sammenlægningen kan træde i kraft.

- Vi har drøftet høringssvarene, og vi har set, at der er nogle ting, vi skal være opmærksomme på. Blandt andet vil bestyrelserne gerne vide, hvordan man fortsat sikrer lokalt engagement, når der kun er én skolebestyrelse. Efter udvalgsmødet holdt vi et dialogmøde med bestyrelserne og ledelserne i Ringkøbing, hvor vi blandt andet drøftede, hvilke kriterier børnene skal fordeles efter, siger udvalgsformand Trine Ørskov (S) og fortsætter:

- Vi talte om, hvordan en model kan se ud, men vi har ikke lagt noget fast endnu. Vi snakkede også med dem om bestyrelsen i fremtiden, og ifølge lovgivningen kan der kun være én bestyrelse, så det kan vi ikke ændre. Men vi kan skabe noget lokalt hvert sted - måske nogle lokale råd - men vi er ikke kommet frem til noget specifikt, siger hun.

Annonce

Sammenlægges i år

Sammenlægning betyder, at der fra 1. august i år kun vil være én samlet skole i Ringkøbing med en afdelingsskole på henholdsvis Ringkøbing Skoles og Alkjærskolens nuværende matrikler. Samme dag bliver de to enheder på dagtilbudsområdet ligeledes samlet til ét pasningsdistrikt med en fælles forældrebestyrelse og en ledelse for alle dagtilbud i Ringkøbing.

Grunden til, at man har valgt at slå de to skoler sammen, er, at man på den måde vil sikre, at der ikke er nogen klasser, hvor andelen af tosprogede elever overstiger 30 procent.

I børne- og familieudvalget ønskede Jørgen Rabjerg (SF) at vente med sammenlægningen til, at skolestrukturudvalget er færdigt med sit arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Vi skal bruge de danske oplevelser som aldrig før

Læserbrev: I Danmark har vi gennem de seneste ti år bygget et fantastisk turismeprodukt op med et meget bredt udbud af restauranter i alle prisklasser, som gør, at man kan spise kvalitetspizza og gourmetburgere den ene dag og på Michelinrestaurant den næste. Man kan vælge at bo på et nyistandsat vandrerhjem eller på et femstjernet luksushotel. Kort sagt er der masser af oplevelser til enhver smag. Men alle virksomhederne i erhvervet er hårdt ramt af COVID-19-virussen, og vil vi fortsat have et spændende og differentieret oplevelsesudbud i Danmark, så har vi alle et ansvar. Et ansvar for at støtte de danske restauranter, cafeer, forlystelsesparker og øvrige oplevelsesvirksomheder for at bidrage til deres overlevelse. De første konkurser fra hotel- og restauranterhvervet er begyndt at tikke ind. Desværre kommer der flere. Mange flere. Regeringen har allerede gjort meget, og det har danskerne også. Nogle restauranter og hoteller har satset på takeaway gennem krisen, og mange fortæller om kolossal opbakning fra nærmiljøet. Netop denne følelse må vi ikke glemme, når Danmark igen åbner. For behovet for støtte til de lokale virksomheder vil bestå. Denne krise forsvinder ikke igen med det samme. Erfaringer fra tidligere kriser viser, at det vil tage turisme- og oplevelseserhvervet flere år at komme tilbage til det tidligere niveau. Måske kommer turisterne igen - men hvornår? De senere år er turisterne kommet rejsende hertil fra hele verden for at tage del i den danske hygge og se på dansk kultur og design. De lægger 55 milliarder kroner om året. Penge, som bidrager til et stærkt turisterhver, vi som danskere også får mulighed for at nyde. Men når forbruget fra udenlandske turister forsvinder, er der ekstraordinært brug for, at vi selv støtter op. Vi kan ikke forvente, at udenlandske turister og forretningsrejsende med det samme igen strømmer til landet. Og selvom vi danskere kan ikke dække hele deres forbrug, så kan vi bidrage flere steder. Dette forår har mange været nødsaget til at aflyse runde fødselsdage, konfirmationer, bryllupper og andre store mærkedage, der skulle være fejret på hoteller, kroer og restauranter. Forhåbentlig kan disse fejringer gennemføres på et senere tidspunkt. Og måske kan en del af feriebudgettet, der var afsat til en tur til Østen eller Middelhavet i stedet bruges på ophold langs de danske kyster og til at nyde et fantastiske måltider på landets restauranter. Støtter vi ikke erhvervets virksomheder i dag, har vi dem måske ikke i morgen. Det vil være en skam, for turismeproduktet i Danmark er vokset med innovative ideer og spændende nye projekter, som skaber arbejdspladser, omsætning og vækst i hele Danmark. I år er året, hvor ‘Staycation’ får en helt anden betydning. Det er nemlig dét, der kan være med til at sikre turismeerhvervets overlevelse.

Annonce