Annonce
Ringkøbing-Skjern

Nu må helårshuse udlejes 100 dage om året til turister

Kommunen stoppede udlejningen af helårshuset Bankvej 6 i Vedersø Klit til turister året rundt - men nu må huset udlejes 100 dage om året. Arkivfoto
Teknik- og miljøudvalget har vedtaget at tillade udlejning af helårshuse 100 dage om året mod hidtil 70 dage – sagen blev rejst som udløber af Bankvej-sagen.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Hvis man tjener penge på at udleje sit helårshus til turister, bliver der nu mulighed for at udvide forretningen.

Teknik- og miljøudvalget har tirsdag sagt ja til, at helårshuse må udlejes hele 100 dage om året mod hidtil 70 dage. Det kræver dog som hidtil, at udlejningen sker gennem et bureau, som indberetter indtægten til Skat. Vil man selv klare udlejningen, er grænsen fortsat 30 dages udlejning om året.

Udvidelsen til 100 dage er gjort mulig gennem en ændring i Loven om sommerhuse og udlejning af egen helårsbolig til ferie- og fritidsformål.

Spørgsmålet er bragt op som en udløber af Bankvej-sagen. Her satte kommunen en stopper for udlejningen af 24 personers poolhuset på Bankvej 6 i Vedersø. Huset har status som helårshus, men er i flere år blevet udlejet intensivt til turister på korttidsbasis, hvilket er ulovligt. Et paragraf 14-forbud og en lokalplan kun gældende for Bankvej 6 umuliggør udlejning året rundt – men husejerens advokat viste sig at have et modtræk.

Han skrev nemlig til kommunen i august og gjorde opmærksom på, at lovændringen muliggør udlejning 100 dage om året, hvilket ville være en slags plaster på såret for ejeren, der måtte vinke farvel til udlejning året rundt.

Ændringen skal godkendes af byrådet. Første step var godkendelsen tirsdag i teknik- og miljøudvalget.

- Vi fører Folketingets lovgivning ud i livet. Vi håber, at det vil kunne være med til at øge udlejningen i området; der er jo mangel på ferieboliger, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce