Skjern

Nu kommer tyskerne også til traktortræk

Påsketrækket er også blevet kendt i Tyskland, så i år er der fire deltagere fra det sydlige naboland på banen. Arkivfoto
Med sol og tyve grader og flere traktorer i vente ser det ud til at årets påsketræk har de bedste vilkår.

BORRIS: Hvis du skal til traktortræk i Borris i påsken, kan du godt begynde at hamstre ørepropper allerede nu. For der bliver rift om dem. Udover at vejrudsigten lover fantastisk forårsvejr, så er antallet af deltagere på banen er vokset, så der er mere at se på for tilskuerne.

- Ikke færre end fire tyske traktortrækkere har meldt deres ankomst, og i år er der hele otte norske deltagere og en enkelt fra Sverige, fortæller Inger Bech, der sidder med i bestyrelsen for Påsketræk i Borris, som holdes søndag i påsken.

Det er lidt vildt, mener Inger Bech, fordi det skal ses i lyset af, at påsketrækket intet har gjort for at få tyske deltagere på banen. De har selv bedt om at komme med.

- Vores mål er at lave et rigtig godt stævne og så udvikle os hvert år. Det må være rygtedes helt til Tyskland, siger hun.

Flere VIP-pladser

Nordmændene og svenskerne kom for nogle år siden for at være deltagere. Men de er også på tilskuerpladserne.

- Sidste år havde vi også mange hollændere blandt tilskuerne, så måske kommer de også på banen til næste år, siger Inger Bech.

I øvrigt er der også nyt om tilskuerpladserne. Der er kommet 98 ekstra VIP-pladser med ekstra god udsigt til banen, ligesom flere pladser i det hele taget er kommet under tag.

Trækket, der altid holdes søndag i påsken, trak omkring 5000 tilskuere sidste år. Det er drevet af frivillig arbejdskraft, og trods den voksende interesse ligger der ingen masterplan om, at det skal være et stort internationalt stævne.

- Det er vigtigt for os at vi holder os til en dag, for vi skal passe på de frivillige, understreger Inger Bech.

0/0
Annonce
Skjern For abonnenter

Præsten Emmanuel flygtede fra buddhistiske Myanmar til Skjern: Nu skaber han et børnehjem i hjemlandet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rejs tilbage til 1700-tallet: Festival brager løs med flere end 60 arrangementer

Kultur

Vestjyllands ånd udkommer nu som fotobog og på vinyl

Ringkøbing IF

To gange Mikkel forlænger aftalerne

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Ringkøbing-Skjern

Socialudvalg har udpeget sparemål: Klippekort og normeringer til demente slipper